Bejelentést tett Gyurcsány, de nem lepett meg senkit + videó

A bukott miniszterelnök szerint a DK-nak ez a legjobb csapata.

2024. 06. 26. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába a katasztrofális választási eredmény, Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán bejelentette: nem hajlandó lemondani a Demokratikus Koalíció (DK) elnöki posztjáról. A bukott miniszterelnök a feltöltött videójában ezt azzal indokolta, hogy

a mai helyzetben a mostani a DK legerősebb felállása, legjobb csapata.

Gyurcsány Ferenc összefoglalta 33 pontban pártja és „az ország helyzetét”, majd kitért arra is, már tárgyalnak arról, hogy miben kell változtatniuk. Azonban „ezeket nem bejelenteni kell”, hanem majd a szavazók eldöntik, hogy látják-e a változást – tette hozzá. Ezután azt ecsetelte, hogy a DK Magyarország egyetlen számottevő baloldali pártja, és szerinte a „legmegbízhatóbb” és „hiteles történelmileg” is.

Az egykori kormányfő az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában továbbvitte a gondolatmenetet, szerinte a haza legyen büszke rá, hogy ilyen párt létezik, mint a DK, attól függetlenül, hogy háromszáz vagy kétmillió ember támogatja.

Ezután odáig ment, hogy példaként pártját Jézus Krisztushoz hasonlította, hiszen a Megváltót kezdetben csak 12 apostol követte.

A beszélgetésben kitért Magyar Péterre is, aki – szavai szerint – személyében és erkölcsileg is alkalmatlan. Rámutatott, a Tisza Párt alelnöke még egy minisztériumi osztályt sem vezetett, az ország 30 százaléka pedig rábízná a hazáját.

Ilyen alapon az anyám is csinálhatna filmeket, mert még ő sem csinált filmet, de már látott Várkonyi Zoltántól kiváló filmeket. Hát az a legfontosabb, hogy az legyen miniszterelnök, aki még nem volt az életben, akkor van itt még k*rva sok miniszterelnök

– jegyezte meg.

Mint arról már a Magyar Nemzet is beszámolt, a történelmi választási bukás után Dobrev Klára, a párt EP-képviselője feloszlatta az árnyékkormányát, Gyurcsány pedig furcsa magyarázatot adott a történtekre. – Kár lenne nagyon cizellálni a dolgot, vereséget szenvedtünk – mondta a DK elnöke egy héttel a választásokat követően egy videóban. De nem kellett sokat várni, és Gyurcsány Ferenc a saját pártján belül is kapott kritikát

A gyulai Leel-Őssy Gábor, a DK egyik alapítója például a közösségi oldalán úgy fogalmazott: ideje lenne emlékiratokat írni a DK vezérének. Eközben Lamperth Mónika, aki a Gyurcsány-kormányok idején volt belügyminiszter, az ATV műsorában nem habozott, és lemondásra szólította fel Gyurcsány Ferencet és az MSZP vezetőit is.

 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Forrás: Demokratikus Koalíció)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.