Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Bukásra készül Gyurcsány embere, egyre több szál kerül napvilágra Tripponék gyanús hálózatáról

Egy kiszivárgott levelezés azt is bizonyítja, hogy a Szín-Ker Kft.-n keresztül egyeztették Tripponék házfelújításának részleteit, ami korrupciós hálózatra enged következtetni.

Forrás: Origó2024. 06. 07. 17:57
Budapest, 2019. május 29.
Karácsony Gergely (Együtt-Párbeszéd) zuglói polgármester, három ellenzéki párt (MSZP-Párbeszéd-DK) által támogatott fõpolgármester-jelölt (k) és Trippon Norbert, az MSZP képviselõje (j2) elhagyja a Városháza dísztermét, ahonnan az ellenzék kivonult a Fõvárosi Közgyûlés ülésén 2019. május 29-én.
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tripponék az utolsó percig ki akarják használni a hátralévő városvezetői időszakukat, ugyanis bukásra készülnek a hétvégén – írja az Origó. A lap szerint ez lehet a magyarázat arra is, hogy az alpolgármester házfelújítását ténylegesen végző és a korrupciós ügybe keveredett Szín-Ker Kft.-vel még 2024-re is több felújítási szerződést kötött az önkormányzat birtokában lévő cég.

A lap szerkesztőségéhez jutott levelezés azt is bizonyítja, hogy

a Szín-Ker Kft.-n keresztül egyeztették Tripponék házfelújításának részleteit. Ami bizonyíthatja a vélelmezett korrupciós hálózat meglétét.

 

Fiktív szerződés, százmilliók vándorlása

A dokumentumból kiderül, hogy a korábbi SZDSZ-es politikus, Ungár Klára által vezetett szakrendelő az elmúlt öt évben összesen nettó 161 millió forintnyi, bruttó több mint 200 millió forintnyi megbízást adott a Tripponék házfelújítását végző cégnek. Idén, 2024-ben a bőrgyógyászat, nőgyógyászat, gyermekgyógytorna, gyermek szakrendelő építési és felújítási munkálatait végezték el közel 19 millió forint értékben.

Forrás: Origó

 

A levelezés bizonyítja, hogy a felújítást papíron végző Motingatlan Kft. a  Szín-Ker Kft.-n keresztül egyeztette le a szerződés szövegét és tartalmát Trippon Norbert ingatlanjának felújításáról.

Fotó: Origo

 

Csak a jéghegy csúcsa

Mint arról korábban a Magyar Nemzet már beszámolt, Budai Gyula egy mai interjúban arról beszélt, hogy a megnyert beruházásokból történő visszaosztásokból tartják fent az ellenzéki pártok klientúráját. A Fidesz országgyűlési képviselője felidézte: Karácsony Gergelyék a Lánchíd felújításánál másfél milliárd forintot tüntettek el, és a kerületekben kisebb, több százmillió forintos tételekben ugyanez történik.

Budai Gyula szerint Trippon Norbertnek, Újpest alpolgármesterének és DK-s polgármesterjelöltjének házfelújítása egy szövevényes korrupciós ügynek az eleje. Az ügy részleteit ismertetve azt mondta, hogy az ellenzéki alpolgármester felesége jelentős mennyiségű fiktív számlát vásárolt a Motingatlan Kft.-től házuk felújításához, majd a családi ház felújítását egy másik cég, a Szín-Ker Építő Kft. végezte el.

A Szín-Ker Építő Kft. a lakásfelújítással egy időben csaknem háromszázmillió forintos tendert nyert el az Újpesti Városgondnokság Kft.-től, a szerződést Trippon Norbert írta alá – emelte ki a politikus.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy időközben a sajtóban megjelent a Motingatlan Kft. ügyvezetőjének beismerő vallomása, amely szerint a Szín-Ker Kft.-től keresték meg, hogy fiktív számlákat adjon át Trippon Norbert feleségének. – Az is kiderült, hogy a fiktív számlák ellenértékét Trippon Norbert a saját számlájáról utalta el – tette hozzá.

 

Borítókép: Karácsony Gergely és Trippon Norbert (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.