Dizseri András: Diósdon a jog vitatkozik a jogtalansággal + videó

Diósdon rendkívül szoros volt a választási eredmény. Június 9-én úgy tűnt, Dizseri András, a Pro Civitate – A Városért Egyesület polgármesterjelöltje csupán 5 szavazattal kapott ki ellenfelétől. Azonban mint kiderült, az egyik körzet megbízottjai egy teljes mozgóurnát érvénytelennek minősítettek. Miután ezt a döntést megtámadták, Dizseri András lett a győztes.

2024. 06. 24. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hatalmas jogsértés történt Diósdon” – mondta a Magyar Nemzetnek Dizseri András. A politikus szerint a választások napján felvettek egy olyan jegyzőkönyvet, hogy sérült a választások tisztasága. A szavazatszámláló bizottság érvénytelenítette az urna egész tartalmát, de ehhez nem lett volna joga. Dizseriék ezt követően fordultak a választási bizottsághoz, a döntésük értelmében pedig Dizseri nyerte a választást. 

Ezzel azonban nem zárult le az ügy, hiszen ellenfele a Kúriához fordult. Dizseri szerint Diósdon a jog vitázik a jogtalansággal.

A megválasztott polgármester szerint egyébként az országos politikai folyamatok nem befolyásolták érdemben a választók magatartását, hiszen az embereket főleg a helyi kérdések érdekelték, mivel sok elmaradás van a településen. A politikus szerint az egyik legfontosabb feladat egy jól működő, ügyfélbarát polgármesteri hivatal létrehozása. Dizseri András továbbá fontos feladatnak tekinti, hogy megoldást találjon Diósd további túlzsúfolásának elkerülésére, hiszen ez már az itt élők rovására megy.

Borítókép: Dizseri András (Forrás: Képernyőkép/Videa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.