Egyszerre több veszélyre is figyelmeztet csütörtökön és pénteken a meteorológia

Elő a gumicsizmával és a fényvédővel!

Forrás: MTI2024. 06. 06. 13:39
Cheerful,Pretty,Girl,Holding,Umbrella,While,Strolling,Outside.,She,Is,eső,esernyő,felhőszakadás,lány
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon erős UV-B sugárzás várható pénteken a Dunántúlon és Pest vármegyében – közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön. A figyelmeztetésben azt írták: pénteken a Dunántúlon, valamint Pest vármegyében és Budapesten az UV-index meghaladja a 7-es értéket.

Hangsúlyozták, ezeken a területeken fokozottan kell védekezni a napsugárzás által okozott leégés ellen. Amennyiben lehetséges, napközben 11 és 15 óra között kerüljék az emberek a napozást és javasolt vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédőkrém használata. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Fotó: met.hu

Közben a honlapján a Hungaromet zivatarokra is figyelmeztet csütörtökön az ország északi részében, így Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékben. 

 

Péntekre pedig az ország egész területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarok veszélye miatt. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.