Gyurcsány lebukott, tényleg ő áll Karácsony mögött

A DK elnöke kiadta az ukázt, mit vár a főpolgármestertől.

2024. 06. 07. 14:01
Gyurcsány sajttájt tart Szentkirályi visszalépéséről
Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, már 2019-ben, Karácsony Gergely főpolgármesterré választásakor látható volt, hogy Gyurcsány Ferencnek jelentős beleszólása van a döntésekbe a Fővárosi Közgyűlésben, a Városházán, illetve a fővárosi cégeknél. Az azóta eltelt közel öt évben pedig csak tovább erősödött a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének ráhatása a főváros ügyeire.

Bár Gyurcsány folyamatosan hárít, most kibújt a szög a zsákból. Legalábbis erre utal, hogy a Fidesz jelöltje mindössze alig néhány órája lépett vissza a főpolgármester-választáson Vitézy Dávid javára, de a DK elnöke máris sajtótájékoztatót hívott össze, hogy értékelje a helyzetet.

Ha nem akarják visszaadni a fővárost a Fidesznek, akkor szavazzanak Karácsony Gergelyre és a közös baloldali listára

– hangoztatta a pártelnök.

A bukott miniszterelnök hosszasan bizonygatta Karácsony Gergely hatalmas győzelmét, majd újságírói kérdésre megfogalmazta azt az elvárását a főpolgármesterrel szemben, hogy

Karácsonynak igenis nagyobb szerepet kellene vállalnia az országos politikában, tehát több konfliktust kell vállalnia a kormánnyal.

Álláspontját azzal magyarázta, hogy Budapest az ország fővárosa, amely szimbolikus jelentőségű.

Még főpolgármester-jelöltsége alatt Szentkirályi Alexandra több alkalommal felhívta a figyelmet, hogy miközben Karácsony Gergely öt éve csődöt kiált, és erre hivatkozva megszorításokat vezetett be a fővárosban, több mint egymilliárd forint vándorolt a budapestiek pénzéből a főpolgármester több tucat tanácsadójának és a főváros cégeit vezető levitézlett Gyurcsány-emberek zsebébe.

Számításaik szerint mintegy 842 millió forint a Gyurcsány Ferenchez, illetve a DK-hoz ezer szállal kötődő embereknek a javadalmazása,

akik a pénzüket fővárosi cégektől, vagyonkezelőktől, felügyelőbizottságoktól vagy magától a fővárosi önkormányzattól kapják.

 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.