Vitézy Dávid: Budapest fejlődése megrekedt

A főpolgármester-jelölt programjának számos közös pontja van Szentkirályi Alexandráéval.

2024. 06. 07. 12:17
MIR_2409
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Azért vágtam bele a főpolgármester-választásba, mert már több mint húsz éve dolgozom Budapest fejlesztéséért – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Vitézy Dávid. A főpolgármester-jelölt szerint az elmúlt két évben Budapest fejlődése megrekedt, és számára elképzelhetetlen módon az elmúlt ciklusban egyetlen komoly kötött pályás fejlesztés sem valósult meg.

Budapesten változás kell, Budapesten új főpolgármester kell

– közölte Vitézy Dávid, majd felidézte: a Partizán által szervezett főpolgármester-jelölti vitában két dolog világossá vált. Egyrészt Karácsony Gergely felsült, és képtelen volt megvédeni a mögötte álló csaknem ötéves munkáját, Szentkirályi Alexandra pedig megfutamodott a vita elől.

Vitézy Dávid kiemelte, hogy megválasztása esetén nem lép koalícióra senkivel a Fővárosi Közgyűlésben, nem fog össze sem a Demokratikus Koalícióval, sem pedig a Fidesz–KDNP frakciójával.

Nem lesznek pártemberekből főpolgármester-helyettesek, nem lesznek sem Gyurcsány-, sem Orbán-emberek a Városházán. Gyurcsány emberei mennek, Orbán emberei nem fognak jönni

– szögezte le Vitézy Dávid. Beszélt arról is, hogy a megválasztása esetén ismét lesz Budapestinfó, és Karácsony Gergellyel szemben a média rendelkezésére fog állni.

Újságírói kérdésre válaszolva Vitézy Dávid ígéretet tett rá, hogy a jövőben is elsődleges lesz számára a budapestiek érdeke, és ez a megválasztása után sem fog változni. A Tisza Párttal való együttműködésről Vitézy azt mondta, hogy ügyek mentén fognak együttműködni a közgyűlésbe bekerülő új erőkkel, köztük Magyar Péter pártjával és a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal is, de nem lépnek koalícióra senkivel.

Szintén újságírói kérdésre válaszolva Vitézy Dávid jelezte: számos átfedés van Szentkirályi Alexandra és a saját programja között, ilyen például a köztisztaság kérdése.

MIR_2480
Jelenet a sajtótájékoztatóról (Fotó: Mirkó István)

A sajtótájékoztatót Karácsony Gergely törpepártja, a Párbeszéd aktivistái zavarták meg, akik Vitézy Dávidot kormánypártisággal vádoló plakátokat tartottak a főpolgármester-jelölt felé.

A spontán demonstráción Barabás Richárd, a Párbeszéd társelnöke elmondta, hogy véleménye szerint az LMP jelöltje átverte a budapestieket.

Borítókép: Vitézy Dávid (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.