Következő mérkőzések
Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

idezojelek

Bayer Zsolt: És akkor most figyeljünk a taktikára!

Egy iksz Vitézy Dávidra – legyen ő a főpolgármester, mert ő például Karácsonnyal ellentétben ért is ehhez-ahhoz.

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt
Cikk kép: undefined

A honfoglaló, kalandozó magyarok harcmodora ellen egyszerűen nem talált ellenszert a sokkal erősebb, ám lassúbb és tohonyább nyugat. Regino prümi apát írta meg hitelesen, a szemtanú dokumentarista pontosságával e harcmodor lényegét: „Előre száguldó vagy meghátráló lovakon harcolnak, gyakran színlelnek futást is. (…) Többnyire a heves viadal közepén otthagyják az ütközetet, és kevéssel utóbb a futásból visszafordulnak a csatába, és amikor azt hinnéd, hogy már győztél, éppen akkor jutsz halálos veszedelembe.”

Szentkirályi Alexandra visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől. A heves viadal közepén otthagyta az ütközetet, meghátrálást színlel éppen, s az ellenség már azt hitte, győzött, de éppen most jut halálos veszedelembe.

Nézzük a legfrissebb közvélemény-kutatást!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vitézy Dávid a legnépszerűbb a három jelölt közül, a számok tükrében ez így fest: „A kutatási adatok tanúsága szerint a politikai szempontból aktív fővárosi megkérdezettek hasonló arányban formáltak negatív véleményt Karácsony Gergelyről (53 százalék) és Szentkirályi Alexandráról (55 százalék). Ezzel szemben a válaszadók 44 százaléka pozitívan nyilatkozott a regnáló főpolgármesterről, míg Szentkirályi Alexandra esetében ez az arány 38 százalék. Vitézy Dávid az egyetlen főpolgármester-jelölt, akiről több fővárosi vélekedik pozitívan (58 százalék), mint negatívan (32 százalék).”

 De nézzük tovább: „A felmérés több dimenzióban vizsgálta a főpolgármester-preferenciákat. Amennyiben valamennyi nyilvántartásba vett főpolgármester-jelölt megmérettetné magát a vasárnapi voksoláson, a megkérdezettek negyven százaléka továbbra is Karácsony Gergelyt látná szívesen a főváros élén, akit Vitézy Dávid (28 százalék) és Szentkirályi Alexandra (27 százalék) követ. A Mi Hazánk jelöltjét, Grundtner Andrást a budapestiek két százaléka látná szívesen főpolgármesterként. A válaszmegtagadók aránya három százalék.”

 S a legfontosabb, a lényeg: „Abban az esetben, ha Szentkirályi Alexandra nem szerepelne az indulók között, Vitézy Dávid a politikai szempontból aktív budapestiek 48 százalékának, míg Karácsony Gergely a megkérdezettek 42 százalékának támogatására számíthatna a most vasárnap esedékes főpolgármester-választáson. Ebben a dimenzióban Grundtner András támogatottsága négy százalék, a válaszmegtagadók hányada hat százalék.”

Mindezek ismeretében a jó taktika, a megfelelő harcmodor az ősi magyar harcmodor, a sztyeppei harcmodor. Színlelj meghátrálást, és csald csapdába!

A képlet végtelenül egyszerű minden Fidesz–KDNP szavazó számára: amennyiben vasárnap ott lenne a szavazólapon Vitézy mellett Szentkirályi is, Karácsony maradna a főpolgármester, és folytatódna minden tovább, folytatódna a semmi, a hazudozás, a másra mutogatás, egy Gyurcsány-bábu regnálása idült, hülye vigyorgás közepette. Ha vasárnap Szentkirályi nem lesz ott a szavazólapokon, és össze tud adódni ez a két választói tábor, akkor Karácsony vasárnap este ugyanazzal a hülye, idült vigyorral a képén leköszön, és eltakarodik. S az övéi úgy fogják hátra hagyni, mint a félkegyelmű Heribaldot a többiek Sankt Gallen kolostorában.

Ezt szeretnénk? Ezt akarjuk?

Ezt.

Akaratunkat pedig mindössze két iksszel érvényre is juttathatjuk vasárnap.

Egy iksz Vitézy Dávidra – legyen ő a főpolgármester, mert ő például Karácsonnyal ellentétben ért is ehhez-ahhoz.

S aztán egy iksz a Szentkirályi Alexandra vezette fővárosi Fidesz-listára – biztosítsuk a fővárosi közgyűlésben a többségünket.

Ennyi.

Ez annyira egyszerű, annyira világos, hogy még Karácsony is meg tudná csinálni, ha meg tudna csinálni bármit is, s ha odaát, a túloldalon lenne fogalmuk taktikáról, a kalandozó magyarok harcmodoráról, a sztyeppei harcmodorról.

 Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán leszögezte, számára továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről, ezért utat adva a változásnak, eláll a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatja a kampányt. 

Egyben arra kéri minden támogatóját, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általa vezetett Fidesz–KDNP-listára szavazzon!

Erről van szó, kedves barátaim. S mindenki képzelje maga elé Gyurcsány és Karácsony képét, ahogy kiállnak vasárnap este a kamerák elé, és bejelentik vereségüket. Higgyétek el, lesz annyira jó, mint Márki-Zay képe 2022-ben, azon az éjszakán, mikor elindult haza, hogy „megcsóklássza a gyerekeit”.

Ideje, hogy Karácsony is „megcsóklássza”.

De ehhez el kell mennünk, ott kell lennünk, és le kell adnunk a voksot a fent leírtak szerint.

Az ősi, a magyar, a sztyeppei harcmodor szerint. Most ennek van itt az ideje.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Levél egy volt barátomnak

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Globalista diktatúra Európában

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Új politikai korszak a választás után

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Magyar Péter kártyavára szépen lassan kezd omladozni

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.