Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

„Ha ma valaki belép a Városházára, ötven-ötven az arány arra, hogy Gyurcsány emberével találkozik”

Szentkirályi Alexandra szerint Gyurcsánynak sokkal több embere van a Városházán, mint amennyi egy molinóra kifér.

2024. 06. 03. 16:57
KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc
Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, már 2019-ben, Karácsony Gergely főpolgármesterré választásakor látható volt, hogy Gyurcsány Ferencnek jelentős beleszólása van a személyi kinevezésekről szóló döntésekben a Városházán, illetve a fővárosi cégeknél, az azóta eltelt közel öt évben pedig csak tovább erősödött a DK-elnök ráhatása a főváros ügyeire. Nem alaptalanul állítja azt a Fidesz főpolgármester-jelöltje, miszerint Gyurcsány Ferenc emberei vannak a Városházán. 

Gyurcsány emberei nem férnének ki egy molinóra, bármekkora is lenne az a molinó. Itt csak néhány emblematikus figurát tüntettünk fel, szerintem a legarcpirítóbb embereket, a legarcpirítóbb számokkal

– mondta műsorvezetői kérdésre közösségi oldalára feltöltött videójában Szentkirályi Alexandra.

A politikus példaként említette Mártha Imrét, aki home office-ban dolgozik egy jachtról, és tavaly csaknem nyolcmillió forint prémiumot kapott a városvezetéstől. Viszont közben ő vezeti azt a konglomerátumot, ami a köztisztaságért felelős cégtől elvont kétmilliárdot, és leszerelt háromezer kukát. Azonban Szentkirályi Alexandra szerint Gyurcsánynak sokkal több embere van a Városházán:

ha ma valaki bejut egy városházi irodába, akkor 50-50 az arány arra, hogy ott egy Gyurcsány embere ül-e, vagy sem. Azért ez egy elég rossz arány

– jegyezte meg.

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.