Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Hankó Balázs: Nem posztot, hanem feladatot kaptam + videó

A leendő miniszter elmondta, mi lesz majd a fő célja, ha tárcavezető lesz.

Forrás: MTI2024. 06. 12. 13:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megtiszteltetés és felelősség az, hogy a miniszterelnök a Kulturális és Innovációs Minisztérium vezetésére kért fel, nem posztot, hanem feladatot kaptam – mondta Hankó Balázs, a tárca felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára, leendő kulturális és innovációs miniszter az M1 aktuális csatornán.

Hankó Balázs kiemelte, hogy a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) három erős pilléren áll: a magyar identitásunkat adó kultúrán, a hivatásformáló felsőoktatáson, szakképzésen és innováción, valamint a jövőt biztosító családügyön.

A magyar kulturális támogatási rendszer egyike a legkiterjedtebbeknek a világon

– hangsúlyozta a miniszter, majd példaként hozta fel, hogy a közös működtetésben finanszírozott színházakra – melyekből vidéken 30, Budapesten 70 van – 15 milliárd forintot, a klasszikus zene támogatására pedig 18 milliárd forintot biztosít a kormányzat.

A versenyképesség és az identitásőrző közösségépítés által lesz vonzó a kultúra is – a felsőoktatáshoz és a gyermekvállaláshoz hasonlóan –, az ágazat eredményességét, hatékonyságát javítja többek között a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ felállása is – mondta a miniszter.

Hankó Balázs célként nevezte meg, hogy a magyar minőségi kultúra mindenki számára biztosítva legyen és a mindennapok részévé válhasson. A leendő miniszter kiemelte, a jövőben erősíteni kívánja az olyan, a Csák János minisztersége időszakában elindult programokat, mint például a Neumann János program vagy a Petőfi kulturális program.

Borítókép: Hankó Balázs (Forrás: YouTube)
   

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.