Így változott Európa hozzáállása a háborúhoz két év alatt

Orbán Viktor szerint fel kell mérni, hogy ez hova vezethet.

2024. 06. 06. 21:49
Salgótarján, 2024. május 30.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond országjáró kampánykörútjának salgótarjáni állomásán 2024. május 30-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hol voltunk két évvel ezelőtt? – tette fel a kérdést Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint akkor még teljesen más volt Európa hozzáállása a háborúhoz és Oroszországhoz is. – Akkor még arról volt szó, hogy majd sisakot küldenek a háborúba. A német kancellár még azt mondta a szankciókról, hogy szó sem lehet róla, hogyha az energiáról van szó – mondta Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban.

– Most az ukrán fronton német jelzésű tankokkal háborúznak és rakétarendszereket küldenek ugyanazok a németek, akik két éve azt mondták, hogy erről szó sem lehet

– hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátette: és lassan már a cipőfűzőn is szankció van, nem csak az energián.

Orbán Viktor azt javasolta, hogyha fel akarjuk mérni a helyzet súlyosságát, akkor nézzünk rá az európai világra, hogy hova jutott két év alatt, és képzeljük el, hogyha ez így megy tovább, akkor hova fog eljutni néhány hónap, fél év, egy év vagy két év múlva.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.