Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Itt a kánikula, a hőség miatt kiadták a figyelmeztetést + videó

Kedden 34 fok is lehet.

2024. 06. 17. 18:09
Fotó: Udvardi Levente
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz — figyelmeztetett a HungaroMet.

Alapvetően napos időre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhővel. Legfeljebb néhány zápor, zivatar előfordulhat, amelyek este lecsengenek, és ezt követően csapadék nem valószínű.

Kedden a Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkülhet a déli szél, ezt leszámítva gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 29 és 34 fok között alakul.

 

Hőség miatt kiadták a figyelmeztetést

Az előrejelzés szerint dél felől egy anticiklon áramlási rendszerében forró, afrikai eredetű száraz léghullámok érkeznek az ország fölé. Emiatt keddre a déli vármegyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, mert a napi középhőmérséklet várhatóan meghaladja a 25 fokot.

Szerdára Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegyékre, csütörtökre pedig Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegyékre adtak ki másodfokú figyelmeztetést, mert várhatóan a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 fokot.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Udvardi Levente)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.