Lelepleződött a baloldal, ezt mondták Magyarország háborús részvételéről

Azért támogatják a fegyverszállításokat, mert a háború folytatásában érdekeltek finanszírozzák őket.

2024. 06. 07. 15:28
Budapest, 2019. október 12.
Karácsony Gergely fõpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyûlési képviselõ, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldal háborúpárti. Azért támogatják a fegyverszállításokat, mert azok finanszírozzák őket, akik a háború folytatásában érdekeltek– mutatott rá Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára új bejegyzésében. A közösségi oldalán összegyűjtött néhány idézetet háborúpárti magyar politikusoktól:

  • Gyurcsány Ferenc: „Pocsék ember leszel, vagy meghalsz [Ukrajnáért].”
  • Tordai Bence: „Rendszeresen elmondom, hogy igen, Magyarországnak is fegyvert kéne szállítania Ukrajnának, az lenne a szolidáris, az lenne a természetes lépés.”
  • Cseh Katalin: „Magyarország érdeke, a magyar emberek érdeke, Európa érdeke az az, hogy Ukrajna megnyerje a háborút.” „A háborút amúgy fegyverekkel vívják, egyértelmű, hogy a NATO-nak segítenie kell Ukrajnának avval, hogy megkapják azokat a fegyvereket, amivel meg tudják vívni ezt a háborút.”
  • Donáth Anna: „Morális kötelességünk Ukrajnának segíteni. A Momentum támogatja Ukrajna honvédő háborúját, mert értünk, Európáért is harcolnak.”
  • Márki-Zay Péter: „Hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.” „Hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.” „A fegyverszállításokat is támogatnám, amennyiben a NATO és az EU emellett döntene.”

Rétvári Bence leszögezte:

Mi nem háborút, hanem békét akarunk. Mi nem katonai, hanem diplomáciai megoldást akarunk. Mi nem fegyverszállításokat, hanem fegyverszünetet akarunk.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.