Negyedmilliárd forintos támogatással segíti a rászorulókat a Pro Filii Alapítvány

Az alapítvány elsősorban egészségügyi, szociális vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekeket támogatott.

Forrás: MTI2024. 06. 25. 19:56
Bicske, 2022. december 9.
Élelmiszer-adományok a Pro Filii Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt közös sajtótájékoztatója napján Bicskén 2022 december 9-én. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros Csoport a karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítványon keresztül.
MTI/Bodnár Boglárka
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pro Filii Alapítvány kuratóriuma az idén minden eddiginél több pályázatot bírált el kedvezően, hetvenöt magánszemély és civilszervezet nyert el összesen negyedmilliárd forintos támogatást – közölte a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatósága.

A Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány – amely évi egymilliárd forintot fordít támogatásra – mára az ország egyik legjelentősebb civil szervezeteket és magánszemélyeket támogató szervezetévé vált. A közelmúltban Várkonyi Andreával kibővült kuratórium idén másodszor döntött támogatásokról.

Az alapítvány kuratóriuma a 605 beérkezett pályázatból – a cégcsoport vezetőiből álló bírálóbizottság javaslatára – 31 magánszemély és 44 civil szervezet támogatásáról döntött.

Az összesen mintegy 870 millió forintot igénylő 208 magánszemély közül 31 kap mintegy 70 millió forintos támogatást, döntő többségében sérült gyermekeket nevelő családokat segít így az alapítvány. A 3,7 milliárd forintra pályázó 397 civil szervezet közül pedig 44-nek ítélt támogatást csaknem 180 millió forint értékben a kuratórium.

A Pro Filii Alapítvány előnyben részesítette azokat a kérelmeket, amelyek célcsoportját egészségügyi, szociális vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekek alkották. Az alapítvány támogatja ritka betegséggel élő és mozgássérült gyermekek gyógyítását, fejlesztését, valamint életkörülményeinek javítását.

Várkonyi Andrea, a Pro Filii Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: orvosként és magánemberként is az alapértékek közé sorolja az esélyegyenlőséget, amelyért mindenkinek sokat kell tennie, hogy ne csak hangzatos hívószó legyen. Nagyon sok civil szervezet és szakember tevékenykedik azért, hogy támaszt nyújtsanak az elesetteknek, megkönnyítsék rászorulók életét.

Éppen ezért támogattunk a Pro Filii Alapítvány pályázati rendszerén keresztül minden eddiginél több, 75 civil szervezetet és magánszemélyt, hogy az egyik legnagyobb hazai vállalatcsoport biztosította pénzügyi forrásoknak köszönhetően minél több embernek tudjunk segíteni

– hangsúlyozta Várkonyi Andrea.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.