Németországból hozták haza a férfit, aki terrortámadással fenyegetőzött + videó

A gyanúsított egy magyar fotómodellt is zaklatott.

Forrás: Police.hu2024. 06. 14. 8:50
Budapest, 2024. június 12.
Online csalásokkal gyanúsított bûnszervezet tagjai elleni rendõrségi rajtaütés Budapesten 2024. május 22-én. Kilenc helyszínen 70 rendõr hajtotta végre májusban azt az akciót, amelynek eredményeként online csalásokból származó 436 milliós vagyont foglaltak le és nyolc gyanúsítottat fogtak el Pest vármegyei gazdaságvédelmi nyomozók, köztük az online csalásokat irányító ügyvédet is. Az ügyvédet és hét társát információs rendszer felhasználásával elkövetett többrendbeli csalás, valamint pénzmosás bûntettével gyanúsították meg.
MTI/Mihádák Zoltán
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németországban fogták el és repülővel hozták Budapestre a rendőrök azt a magyar férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy több rendvédelmi szervet is fenyegetett terrorcselekménnyel, illetve egy celebet is zaklatott – hívta fel a figyelmet a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A 43 éves férfi ellen eljárást folytat a Budapesti Rendőr-főkapitányság, mivel – a gyanú szerint – tavaly január 29-én 

több magyar rendvédelmi szervnek küldött e-mailt, amelyben azzal fenyegetőzött, hogy embereket fog meggyilkolni,

amennyiben családját nem telepítik külföldre. A Németországban élő magyar állampolgár 2023 első fél évében közösségi oldalán keresztül egy ismert magyar fotómodellnek is küldött életveszélyes fenyegetést és trágár üzeneteket.

A feltételezett elkövetőt a budapesti nyomozók azonosították és a KR Nemzeti Nyomozó Iroda segítségével megállapították, hogy Németországban él. A Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ (NEBEK) azt is kiderítette, hogy 

a férfi külföldön is követett el hasonló bűncselekményeket, 

azonban bejelentett lakcímén nem találták a helyi hatóságok. H. Csaba ellen ezért belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A német rendőrök idén április 4-én fogták el a gyanúsítottat. A férfit a NEBEK és a Készenléti Rendőrség munkatársai június 12-én repülővel hozták Magyarországra, ahol átadták a fővárosi rendőröknek. A gyanúsítottat a BRFK nyomozói terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés és zaklatás miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.