Florida több megyéjében hirdettek vészhelyzetet áradások miatt + videók

Florida déli részének több megyéjére hirdetett vészhelyzetet az állam kormányzója csütörtökön a rövid idő alatt lehullott rekordmennyiségű csapadék nyomán, ami áradásokhoz vezetett.

Forrás: MTI2024. 06. 14. 6:54
Florida kormányzója, Ron De Santis 2022. február 24-én. (Fotó: CHANDAN KHANNA / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ron De Santis döntése vonatkozik a Miami városát is magába foglaló Miami-Dade megyére, ahol két nap alatt mintegy ötszáz milliméter eső hullott, de a szövetség állam déli részének volt olyan területe is, ahol a csapadék meghaladta a hatszáz millimétert. Szintén az érintett nagyobb floridai városok közé tartozik Sarasota.

A jelentések szerint a villámáradások esélye is jócskán megnövekedett, ugyanis a talaj annyira telítődött, hogy további esők vizét már nem tudja elnyelni, így ami lehullik, az árvízként jelenthet veszélyt a lakott településekre. 

Csütörtöki jelentések szerint az áradásokban a víz lakóházakat is elöntött, és több embert kellett kimenteni otthonából, valamint sokakat a vízben rekedt járművekből szabadítottak ki a mentőegységek.

Az időjárási körülmények miatt csütörtökön nem nyitottak ki az iskolák a Fort Lauderdale-t magába foglaló Broward megyében, ahol a repülőtéren is akadozott a forgalom a kifutópályát borító víz miatt.

 

Borítókép: Florida kormányzója, Ron De Santis (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.