Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Rossz hírt közölt a rendőrség a Magyar Posta ügyfeleivel

Most éppen az ő pénzükre hajtanak a csalók.

Forrás: Police2024. 06. 05. 13:33
illusztráció, rendőrautó
illusztráció Fotó: Pexels Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szöveges üzenetben kérték el a csalók egy nő bankkártyaadatait a Magyar Postára hivatkozva. A rendőrségi portál közlése szerint egy 52 éves veszprémi nő éppen várt egy csomagot, ezért az sms-ben kapott linket használva elvégezte a kért 525 forint „elmaradt vám” befizetését. 

Megadta tehát a bankkártyájának adatait, beleértve a kártya hátoldalán található, háromjegyű biztonsági azonosítót (CVC-kódot) is. A kicsalt kártyaadatok birtokában az elkövetők ezután azonnal végrehajtottak egy háromszáz euró értékű vásárlási tranzakciót.

A rendőrség arra kér mindenkit, legyen mindig körültekintő. Egy ismeretlen forrásból küldött linkre kattintva soha ne adjuk meg bankkártyánk vagy bankszámlánk adatait! Csomagkézbesítési problémák esetén mindig a szolgáltatók rendeléskor megadott hivatalos elérhetőségeit használjuk!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.