Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Százmilliós bírságot kapott a Vodafone

A Vodafone egy korábbi GVH-határozatban előírt, 2022-ben teljesítendő kötelezettség teljesítését nem igazolta határidőre.

Forrás: Világgazdaság2024. 06. 13. 19:08
Borítókép: Cégfelirat a Vodafone Group Plc., a világ legnagyobb távközlési szolgáltatója magyarországi leányvállalata egyik fővárosi üzlete felett. A magyarországi telekommunikációs vállalatot a 4iG Nyrt. és a magyar állam felvásárolja (Fotó: MTVA/Róka László)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 120 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Vodafone Magyarország Zrt-t. A hírt a távközlési vállalatot tulajdonló Antenna Hungária Zrt. anyacége, a 4iG Nyrt. jelentette be a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtök délután.

A Világgazdaság szerint a versenyhivatal egy 2022-ben – tehát még a korábbi tulajdonos időszakában – elkövetett jogsértés miatt szabott ki büntetést a Vodefone-ra, mert a Vodafone egy korábbi GVH határozatban előírt, 2022-ben teljesítendő kötelezettségek teljesítését nem igazolta határidőre, illetve a késve benyújtott igazolások alapján nem volt megállapítható, hogy az egyik kötelezettséget az előírt feltételekkel, tartalommal és határidőben teljesítette.
 

Borítókép: Cégfelirat a Vodafone Group Plc., a világ legnagyobb távközlési szolgáltatója magyarországi leányvállalata egyik fővárosi üzlete felett. (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.