Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Új elnököt választott a szakadék szélére sodródott Jobbik

Gyöngyösi Márton a párton belüli népszerűtlensége miatt nem indult újra a tisztségért.

2024. 06. 29. 13:08
LB_20240211_sajttáj_0016 

20240209 Budapest 
Jobbik Konzervatívok 
Sajtótájékoztató 
A Jobbik-Konzervatívok Róna Péter közgazdászt kérte fel az európai parlamenti választási lista vezetésére.

Fotó: Ladóczki Balázs  LB  
Origo 

A képen: Gyöngyösi Márton  a Jobbik - Konzervatívok elnöke 

20240209 Budapest Jobbik Konzervatívok Sajtótájékoztató A Jobbik-Konzervatívok Róna Péter közgazdászt kérte fel az európai parlamenti választási lista vezetésére.Fotó: Ladóczki Balázs  LB  Origo A képen: Gyöngyösi Márton  a Jobbik - Konzervatívok elnöke
Fotó: Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik tisztújító kongresszusán Adorján Bélát választották a párt elnökévé a küldöttek 90,79 százalékkal – tudatta a párt közleménye. Mint jelezték, Adorján Béla 15 éve tagja a Jobbiknak, jelenleg pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés tagja, Vásárosnamény önkormányzati képviselője.

Ahogy arról lapunk beszámolt, az eddigi elnök, Gyöngyösi Márton nem indult újra a tisztségért. Gyöngyösi tette mindezt annak dacára, hogy a június 9-i választás éjszakáján még határozottan közölte: ismét versenybe száll a pozícióért a közelgő választáson. Az ügy előzménye, hogy Gyöngyösi nem mondott le pártja kudarca után, noha korábban többször is ígéretet tett arra, ha a Jobbik nem jut ki az EP-be, ő távozik az elnöki tisztségből.

A mostani kudarc után viszont azzal magyarázta maradását, hogy „megváltoztak a körülmények, olyan folyamatok indultak be, amelyekkel nem lehetett számolni”. Tekintve, hogy a Jobbik vezetésében szinte kivétel nélkül mindenki a jelenlegi elnök távozását szorgalmazta, nem zárható ki, hogy Gyöngyösi döntésében saját népszerűtlensége is közrejátszott.

Ismert, a június 9-i EP-választáson a Jobbik népszerűsége tovább zuhant, immár a szavazatok egy százalékát sem tudták begyűjteni.

Borítókép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik leköszönő elnöke (Fotó: Ladóczki Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.