A baloldal nehezen viseli, hogy a hamis világképét telibe találta Orbán Viktor

A DK, az MSZP, a Momentum és a Tisza Párt ismét bebizonyította, hogy nincs átfogó, nemzetpolitikai víziója a magyarság jövőjéről.

2024. 07. 27. 19:40
Orbán Viktor előadása a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban (Fotó: MTI/Veres Nándor)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök mai tusványosi beszédében egy új magyar csodáról, a magyar nagystratégiáról hallhattunk előadást – reagált cinikusan Orbán Viktor beszédére Molnár Zsolt az MSZP részéről az MTI-nek elküldött közleményében. Az egyszázalékos törpepárt országgyűlési képviselője, a nemzeti összetartozás bizottság MSZP-s alelnöke a geopolitikai kihívásokra adott miniszterelnöki választ nem kommentálta, helyette inkább a kormány szerinte elhibázott gazdaságpolitikáját ostorozta, többek között felemlegetve a közelmúltban Kínától felvett egymilliárd eurónyi hitelt, és biztosra véve a hazánknak járó EU-s pénzek elvesztését.
– Csak remélni tudjuk, hogy a mai – amerikai elnökválasztási kampányba is beillő – beszédében Orbán Viktor nem Magyarország kilépését készítette elő az Európai Unióból – fogalmazta meg a baloldal több mint egy évtizede emlegetett, teljesen alaptalan mantráját a szocialista politikus.

A Demokratikus Koalíció a közösségi médiában reagált a beszédre, nemzetstratégiai hablatynak nevezve azt. A június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választásokon súlyos vereséget szenvedő Gyurcsány-párt, szintén a nemzetközi baloldal szólamait ismételgetve, oroszpártisággal vádolta a magyar kormányfőt, egyben Magyarország külpolitikai elszigetelődését vizionálta. Természetesen a felsorolt apokaliptikus politikai, gazdasági állapotra a gyógyírt is megadták, ami nem más, mint a Gyurcsány Ferenc fémjelezte politika kormányra emelése.

A legutóbbi választásokon szó szerint megsemmisült Momentum Mozgalomnak a párt június 9-i eredményeihez hasonló nagyságú reakcióra futotta. „Miről szólt Orbán tusványosi beszéde? Trump, Trump és Trump. Miről kellett volna szólnia? Arról, hogyan lesznek klimatizált kórházak és hogyan lesz működő MÁV” – írták a Facebookon

„A beszéd 80 %-a egy Budapest-központú világpolitikáról szólt (épp csak az indiánokról nem beszélt), de szó sem esett a magyar emberek problémáiról és a hazánkban tapasztalható égbekiáltó igazságtalanságokról” – fogalmazott Magyar Péter a beszéd kapcsán. A Tisza Párt elnöke a fentebb idézett politikusi véleményekkel szinte megegyezően felmondta a kötelező baloldali mantrát és demagóg fordulatokat jachtokról, elmaradt gyermekműtétekről, hárommillió nélkülözőről.  A kiskorúakkal erotikus táncot lejtő, diszkóban kötekedő, hosszú éveken át a miniszterelnöki beszédeket az első sorból lelkesen követő, hirtelen ellenzékivé avanzsált politikus azt is a miniszterelnök számlájára írta, hogy állítása szerint nem hívják meg a köztelevízió műsoraiba. 

Borítókép: Orbán Viktor előadása a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban (Fotó: MTI/Veres Nándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.