Bezárt a debreceni repülőtér

A kifutópályát kell javítani, egy hétig szünetel a forgalom.

Forrás: MTI2024. 07. 11. 22:37
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A reptér tájékoztatása szerint a csütörtök este 18 órakor végzett futópálya-ellenőrzés alatt a reptér munkatársai olyan hibát észleltek a pálya felületén, amelyet a tartósan fennálló magas hőmérséklet okozott, ezért – a legmagasabb szintű repülésbiztonsági előírásokat szem előtt tartva – 

a hiba kijavításáig a debreceni nemzetközi repülőtér ideiglenes bezárása mellett döntöttek.

A hiba kijavítása – időjárási körülményektől függően – legalább egy hetet vesz igénybe. A javításokat már megkezdték, mindent megtesznek annak érdekében, hogy mihamarabb végezzenek azokkal, és újra fogadhassák az utasokat.

Az ideiglenes lezárásról minden menetrendszeri és charter járatot működtető partner légitársaságot tájékoztattak annak érdekében, hogy mielőbb meghozhassák a járatok átütemezésével kapcsolatos döntéseket, és erről az utazóközönséget tájékoztathassák.

A Debrecenből induló és oda érkező utasokat arra kérik, hogy a járataikkal kapcsolatos információkról tájékozódjanak a légitársaságoknál, illetve az utazási irodáknál.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.