Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Órákon át voltak bezárva az utasok a Wizz Air gépében

Csak akkor kapcsoltak klímát, amikor már többen rosszul lettek.

Forrás: Világgazdaság, Utazómajom2024. 07. 01. 18:24
Debrecen, 2021. június 7.
Utasok szállnak be a Wizz Air Hungary Légiközlekedési Zrt. magyarországi székhelyû diszkont légitársaság Eindhovenbe tartó repülõjáratába, június 5-én a Debrecen nemzetközi repülõtéren (Debrecen International Airport). A pandémia járvány miatt elrendelt utazási tilalom után megnyitott a debreceni repülõtér, amely 2001 óta a nemzetközi utazóközönség elõtt is nyitott. A légikikötõ elsõ járatát Eindhovenbe indította 62 utassal a fedélzetén és a továbbiakban fokozatosan indítanak gépeket Londonba, Párizsba, Tel Avivba és Larnakára.
MTVA/Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Órákra a Wizz Air repülőgépébe zárták a Budapestre tartó utasokat Valenciában. Az Utazómajom olvasói jelzés alapján tudta meg, hogy a menetrend szerint hétfő reggel 9.10-kor induló Valencia–Budapest Wizz Air W6 2386 járat még 14 órakor sem indult el, azonban a beszállás a gépre már délelőtt fél 10 után megtörtént – vette észre a Világgazdaság.

Ez azt jelenti, hogy az utasok közel öt órán keresztül vesztegeltek a forró aszfalton bezárva a repülőbe.

Az esetet jelző utas elmondása szerint ez idő alatt semmilyen tájékoztatást nem kaptak, valamint

a klímát csak egy óra múltával voltak hajlandók elindítani, miután többen rosszullétre panaszkodtak.

– emelte ki az utas.

A gépbe zárt utasok a beszállás után két órával mindössze egy pohár vizet kaptak. Ételt pénzért lehetett venni, de elég kevés volt csak belőle. Aztán a klímát 13.30-kor ismét kikapcsolták.Ezeken túl a személyzet sem az induló (spanyol), sem az érkező (magyar) ország nyelvét nem beszélte.

A Wizz Air ezt a járatot nem a saját gépével, hanem egy Avion Expresstől lízingelt fehér, festés nélküli Airbus A320-as repülővel üzemelteti. Erre azért lehet szükség, mert a diszkont-légitársaság gépeinek jelentős része hajtóműproblémák miatt a földre kényszerült, ezért a saját flottájukon kívül lízingelt repülőgépeket is bevet a nyári szezonban.

Végül a járat 4 óra 40 perccel a tervezett indulás után sikeresen felszállt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.