Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Bojár Gábor elismerte, hogy Magyar Péter kérésére pénzzel támogatta a Tisza Pártot

Nem először nyújtott anyagi segítséget a baloldalnak.

2024. 07. 03. 13:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valóban támogatta Magyar Péter törekvéseit Bojár Gábor, aki szerint nem kell szeretni a Tisza Párt alelnökét – írta a Mandiner a Media1 cikke nyomán.

A lap emlékeztet, a HVG-nek írt publicisztikájában Bojár korábban arról értekezett, hogy nem kell szeretni Magyar Pétert, de támogatni kell. Mint fogalmazott „az én világom nem az ő világa, ezért természetesen sok mindenben nem szimpatikus. De támogatom.”

A milliárdos üzletember, aki annak idején korrupcióval alapozta meg a vagyonát, nem először nyújt segítő kezett, korábban a Momentum egyik legnagyobb szponzora volt.

Bojár, akit elmondása szerint a szülei polgári liberális eszmék szerint neveltek, a Magyaréknak nyújtott nagylelkű támogatásról elmondta: 

Ezen belül tisztelem a szociáldemokrata (tehát nem a kommunista) értékeket, és természetesen tisztelem az európai értelemben vett konzervatív értékeket is. A Magyar Péter pártjának nyújtott támogatásomat tehát ennek fényében lehet értelmezni.

Az üzletember szerint ugyanis a „magát keresztény-konzervatívnak hazudó kormányzatunk elárulta ezeket az értékeket”. Bojár úgy véli, van néhány párt, amely betölteni igyekszik a keletkezett űrt: például a néppártosodni próbáló Jobbik, a Második Reformkor vagy épp a Márki-Zay Péter féle Mindenki Magyarországa. 

Bojár viszont úgy látta, hogy most Magyar Péternek nagyobb esélye van a Fidesz hatalmának megrendítésére, mint bárki másnak, beleértve az értékrendjükben hozzá sokkal közelebb álló pártokat is. 

– Ezért vállaltam kérésére az anyagi támogatást, különös tekintettel arra is, hogy eddig még országgyűlési választáson nem indult, és így – ellentétben az összes parlamenti párttal – semmiféle állami támogatásban nem részesül – fogalmazott.

 

Borítókép: Bojár Gábor milliárdos üzletember (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.