Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Boszorkánybarlangra bukkanhatott a magyar felfedező + videó

A városfelfedező több hasonló helyen járt már korábban.

Forrás: Bors2024. 07. 03. 10:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hátborzongató dolgokra bukkant Franciaországban egy magyar urbexes, Lendér Norbert – adta hírül a Bors. Mint írták, a 35 éves felfedező rendszeresen kutat fel a világban történelmi helyszíneket. A nyugati országban útba ejtettek egy hegy belsejében épült régi kőbányát, amit a német hadsereg is használt.

„Miután jó pár órája benn voltunk, az egyik kanyar után ez a kép fogadott minket” – fejtette ki a hírportálnak Norbert, aki csapatával egy kőből készült oltárra bukkant, amin elégetett viaszgyertyák maradéka volt. 

Forrás: Bors

A falra feketével keresztet, démoni alakot, boszorkányszimbólumokat és kéznyomokat festettek, a földön pedig széttört emberi csontok hevertek. A bánya belsejében szögesdróttal körbefont, feketére festett, fakeresztet, totemet és kecskekoponyát is találtak.

Forrás: Bors

Az urbexes a TikTok-oldalán kért segítséget, hogy mit is találtak pontosan a bányában, többen azt írták, hogy egy boszorkányszeánsz helyszínét, de olyanok is akadtak, akik szerint boszorkánysírokat zavartak meg a felfedezők.

„Rengeteg hasonló helyszínt találtunk már az expedíciók alatt. Érdekes, hogy milyen sok ember űzi ezt az elfoglaltságot és megszállottja ezeknek a szeánszoknak” – magyarázta Norbert.

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy hobbi, aminek lényege, hogy űzői elhagyatott, romos vagy éppen működő, de elzárt ember alkotta helyekre, vagy tárgyakhoz jussanak el. Az urbexesek van egy íratlan szabályuk: nem árulják el, pontosan hol található az a bizonyos épület, ahol jártak, nehogy vandálok jelenjenek meg és teljesen kifosszák, megrongálják a helyszínt. 

@l.norbertoexplore Több órányi sétára benn a hegy belsejében ilyet talál az ember nem egy mindennapi látvány 😬Van valami ötlet? @Witchtok_Viktória @SagWitch🪐 @Cᴇʟᴇsᴛɪɴᴇ ⛥ @boszorkányosfanpage ☠️#french #abandoned #urbexworld #traveltiktok #urbexworld #foryoupage #france🇫🇷 @EIGHTLESS SIXDOM #witch #witchtok ♬ Creepy and simple horror background music(1070744) - howlingindicator

Borítókép: A feltételezett boszorkánybarlang (Forrás: Bors)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.