Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Mutatjuk, hol lehet a legjobb ebédmenüket kapni a fővárosban

A Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz összeállította a legjobb ebédmenüs helyek top 10-es mezőnyét, az élre egy tavaly ősszel megnyitott belvárosi étterem, a Nagy Szabolcs séf vezette N28 Wine & Kitchen került fel.

Forrás: VG.HU2024. 07. 02. 18:44
Ebédmenü: a Nagymező utcai N28 nevű étterem áll a lista élén (Fotó: Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rengeteg kisebb-nagyobb étterem van Budapesten, ahol ebédmenüt kínálnak, mégis nehéz igazán jó, törzshelynek való helyet találni a Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz értékelése szerint. A lista ennek ellenére idén is összeállt, méghozzá egy új piaci szereplővel.

 

Ebédmenü: ezeket keresik a vendégek Budapesten

Kreativitás, friss energiák, szezonális alapanyagok, naponta váltakozó kínálat, megfelelő ár-érték arány és melegszívű vendéglátás – ezeket várja el az, aki a város legjobb ebédmenüjét keresi. 

Mindegy, hogy Budán vagy Pesten állunk meg a nap közepén egy röpke órára, a város bőkezűen ontja magából az éttermeket.

A mezőny élén a tavaly ősszel a Nagymező utcában nyitott, a Fricskából ismert Nagy Szabolcs séf vezette N28 Wine & Kitchen áll. 

A legjobbnak talált helyen 

tábláról kínált bisztrómenüvel várják a vendégeket.

Extrém koncepciók helyett a vendégek visszajelzéseire és igényeire reagálnak, és ennek megfelelően alakítják a kínálatot. Nagy Szabolcs egyébként sem hisz az újragondolásban, véleménye szerint

az ételeket jól elkészítve kell megismertetni a gasztronómiára fogékony közönséggel.

A kicsi, ám otthonos étterem magas minőségű ételekkel és izgalmas, széles borkínálattal színesíti a belváros vendéglátóhelyeinek felhozatalát. 

„Merészen hagyományőrzőnek vallom magam! Nagyon szeretem a magyar konyhát, próbálok hozzá ragaszkodni. Természetesen vannak fúziós elemeik az ételeknek, de csak olyan mértékben, amennyire az nem hitelteleníti el az ételt és az ízvilágot. Barátkozom minden újdonsággal, ám olyankor is az otthon ízeire gondolok. Csak friss, hazai kistermelők zöldségei, húsai segítik a munkámat. Kizárólag kifogástalan alapanyagokból főzök a családomnak, és így a vendégeimnek is!” –  jellemezte Nagy Szabolcs séf a konyháját.

 

A legjobb ebédmenüs helyek 10-es listája:

  • Az első helyezett N28 Wine & Kitchen mellett
  • a Déryné,
  • az Essencia Budapest,
  • a Felix Kitchen & Bar,
  • a Gerlóczy kávéház,
  • a Gléda,
  • a Kiosk Budapest,
  • a Kollázs – Brasserie & Bar, 
  • a Stand25 bisztró, valamint
  • St. Andrea Restaurant

fért be a top 10-be.

Borítókép: Ebédmenü: az N28 nevű étterem áll a lista élén (Fotó: Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.