Kiemelkedő lakhatási támogatás az egészségügyi dolgozóknak

Több mint tízmilliárd forintos fejlesztés valósult meg.

2024. 07. 30. 11:14
Illusztráció Forrás: országos kórházi főigazgatóság/facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több vármegyeszékhelyen is új nővérszállókat építettek, korszerű szálláshelyeket alakítottak ki, hogy ezzel is vonzóbb lakókörnyezetet biztosítsanak az egészségügyben dolgozók számára. 

Az Országos Kórházi Főigazgatóság által megvalósított fejlesztésnek köszönhetően 

Kecskeméten, Nyíregyházán és Szombathelyen például 238 új férőhellyel hoztak létre új nővérszállókat. 

A főigazgatóság közlése szerint a pihenést is segítő környezetben kialakított, fürdővel és konyhasarokkal ellátott, egy-, illetve kétszemélyes lakóegységekből álló épületek mind megjelenésükben, mind funkcionalitásukban kiszolgálják az új lakók igényeit, egyúttal megfelelnek a fenntartók hatékony üzemeltetésre vonatkozó elvárásainak is.

Hozzátették,

további tíz kórház tizenkét helyszínén a szakellátásban dolgozók számára lakhatást biztosító épületeket újítottak fel, valamint alakítottak át több mint 25 ezer négyzetméteren, 1266 férőhely biztosításával.

Hangsúlyozták, az üzemi korszerűsítésnél és belső átalakításoknál minden esetben az egyedi igényekhez igazodtak, a felújított épületek egységes, letisztult megjelenést kaptak, méltó lakókörnyezetet biztosítva az egészségügyi dolgozóknak. 

Kiemelték, az egészségügyi ellátás minél magasabb színvonalú biztosítása érdekében elengedhetetlen a szakmailag felkészült, elkötelezett egészségügyi szakemberek megtartása, a szakmaelhagyás és az egészségügyi humán erőforrás elvándorlásának megelőzése, valamint az egészségügyi pálya vonzóbbá tétele a fiatalok számára. 

A 13 milliárd forint összértékű projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.