Várólisták, kórházi klímák és hőhullámok, mi az igazság?

Az egészségügyért felelős államtitkár tisztázta az elmúlt hetekben a sajtóban keringő félreértéseket.

2024. 07. 26. 6:37
Da Vinci robottal végzett robotasszisztált műtét az Országos Onkológiai Intézetben 2022. június 8-án. Fotó: MTI/Soós Lajos)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az extrém hőhullám alatt fellépő műszaki hibák többségét már elhárították, még olyan kisebb fennakadás lehet, amit alkatrészhiány okoz, de érdemi hatása ennek a betegellátásra már nincsen” – mondta el Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a Hír TV Napi Aktuális című műsorában.

A politikust a kórházi várólisták helyzetéről is kérdezték, amelynek kapcsán az államtitkár úgy fogalmazott: 

Van olyan beavatkozás, amiben már majdnem elértük a 2019-es, tehát a Covid előtti szintet, a várólisták ledolgozásával a kórházak jól állnak.

Az államtitkár a várólisták leküzdésének példájaként a szemlencseműtéteket hozta fel, amelyekből immár több ezret csinálnak naponta a magyar kórházakban.

A műsorban feltett kérdésre válaszolva Takács Péter rámutatott arra is: július 1-jétől a magyar lakosság számára is elérhetővé vált az Egészségablak alkalmazás, amelyben az államtitkár szerint több százezer szabad időpont van jelenleg is a szakrendeléseken, vagyis immár elektronikusan is van lehetőség időpontfoglalásra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.