Brüsszel komoly pofont kapott Pozsonytól a kőolajszállítás ukrán korlátozása miatt

Az Európai Bizottság ne halogassa döntését a kőolajszállítás ukrán korlátozása ügyében – erre szólította fel Brüsszelt a szlovák külügyminiszter.

Forrás: MTI2024. 07. 26. 5:58
Visegrad Group Foreign Ministers meeting in Prague
Juraj Blanar szlovák külügyminiszter sajtótájékoztatón vesz részt Prágában, Csehországban 2024. március 21-én. (Fotó: Stringer / Anadolu STRINGER / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül) Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlovákia csütörtökön felszólította az Európai Bizottságot, hogy ne halogassa döntését a Pozsony és Budapest által azért kezdeményezett konzultációs eljárásban, amiért Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre.

Felszólítom az Európai Bizottságot, hogy ne húzza az időt, és foglaljon állást tagállamai, de különösen állampolgárai mellett, amilyen gyorsan csak lehet

– olvasható Juraj Blanár szlovák külügyminiszter e-mailen továbbított közleményében.
Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben a nap folyamán arról tájékoztatott, hogy a kőolajszállítás ukrán korlátozásáról szóló, a magyar és a szlovák kormány részéről küldött levelet Valdis Dombrovskis kereskedelempolitikáért felelős biztos hétfőn megkapta. Az abban foglaltakat az Európai Bizottság elemzi, további információt gyűjt, majd amikor minden tény és információ rendelkezésre áll, a testület „döntést fog hozni”.

Borítókép: Juraj Blanar szlovák külügyminiszter sajtótájékoztatón vesz részt Prágában, Csehországban 2024. március 21-én (Fotó: Stringer/Anadolu/Anadolu via AFP)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.