Erősödik a magyar légierő, újabb helikopterek érkeznek a honvédséghez

Tovább bővül a szolnoki helikopterdandár.

Forrás: MTI2024. 07. 15. 11:04
Magyar Honvédség, Airbus, Airbus H225M, haderőfejlesztés, katonai helikopter, magyar légierő, légvédelem
Fotó: MTI/Mészáros János
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két újabb H225M gép érkezik a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár flottájába – közölte az MTI. Az új, high-tech eszközökkel tovább erősödik a magyar légierő ejtőernyős- és légideszant-képessége.

A francia Airbus és a Magyar Honvédség együttműködésében a most érkező gépekkel együtt már tíz darabra bővült a H225M-helikopterflotta a dandárnál, így a teljes, 16 gépből álló H225M-flottának már több mint a fele Magyarországon van.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az első helikoptereket tavaly július 24-én fogadta a dandár, az eszközök azóta folyamatosan érkeznek. Magyarország a NATO elvárásainak megfelelően a katonai célú ráfordításait illetően immáron második éve teljesíti a kívánt kétszázalékos költségvetési szintet, amelynek 20 százalékát a haderőfejlesztési program részeként fejlesztésekre fordítja a Magyar Honvédség.

Borítókép: A Magyar Honvédség egyik Airbus H225M helikoptere (Fotó: MTI/Mészáros János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.