Fontos változás jön mától az elektromos rollereknél

A kötelező gépjármű-biztosítás akár ötvenezer kétkerekűt is érinthet.

2024. 07. 16. 7:40
Budapest, 2019. október 19.
Elektromos rollerrel közlekedõ fiatalok egy Károly körúti gyalogátkelõnél.
MTVA/Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több olyan mikromobilitási eszközre is kötelező lesz gépjármű-felelősségbiztosítást kötni keddtől, amelyekre eddig nem kellett. Elsősorban az elektromos rollerek érintettek, amennyiben

a jármű tervezési sebessége meghaladja az óránként 14 kilométert vagy nehezebb 25 kilónál.

Az elektromos rollerekre bevezetett kötelező biztosítás várhatóan 30-40 ezer rollert érint a Netrisk szerint, más szakértők legfeljebb ötvenezer rollert említenek. Felhívták a figyelmet, hogy a kötelező felelősségbiztosítást nem érdemes kikerülni, részben az alacsony díj, részben pedig az akár több millió forintos okozott károk miatt.

A rollerekre vonatkozó kötelező biztosítások díját – csakúgy, mint más járműveknél, például az autóknál – több tényező befolyásolhatja.

Egyebek mellett a felhasználás jellege, a rollertulajdonos állandó lakcíme, de pótdíjak és kedvezmények is módosítják majd a díjakat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.