Galambos Lajos a börtönben töltött hónapjairól vallott

Lagzi Lajcsi elmondása szerint versenyeztek a rabok, hogy ki tud nagyobbat rúgni belé.

Forrás: BORS2024. 07. 06. 12:41
Galambos Lajost a kiszolgáltatottság viselte meg a legjobban a börtönben (Fotó: Szabolcs László/BORS)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A börtönből hétfőn szabadult trombitaművész a birtokán fogadta a Bors munkatársát. Galambos Lajos kendőzetlen őszinteséggel beszélt a börtönben töltött 14 hónapról, az őt ért atrocitásokról, az egészségi állapotáról és a jövőjéről, ami kicsit sem hasonlít majd a múltjára.

Galambos Lajos
Galambos Lajos 14 hónap után újra a birtokán (Fotó: Szabolcs László/Bors)

Galambost Lajost váratlanul, 14 hónapot követően engedték szabadon a börtönből a hét elején. A zenész azonban még nem teljesen szabad ember, még hosszú hónapokig a birtokán kell „raboskodnia”, amíg tart a reintegrációs őrizete. A lapnak mégis lelkesen mesélt, hiszen már az is óriási öröm neki, hogy a családjával lehet, és szabad levegőt szívhat a saját kertjében.

Lagzi Lajcsi elmondása szerint

mindenki hibázik, nincs olyan ember, aki nem. Én is hibáztam… De az életemben semmit sem csinálnék másképpen. A hibáimmal együtt vállalom magamat. Persze van, amit megbántam, de nem tennék másképpen!

Galambos Lajos, GPS-nyomkövető
Galambos Lajosnak még mindig viselnie kell a GPS-nyomkövetőt a lábán mindaddig, amíg végérvényesen le nem jár a büntetése  (Fotó: Szabolcs László/Bors)

 

Galambos Lajosnak szüksége van továbbra is a börtönpszichológus segítségére

A Bors azon kérdésére, hogy mit tanított neki ez a börtönben eltöltött 14 hónap és az azt megelőző 8 év, Lagzi Lajcsi ezt válaszolta:

„Nagyon sokat tanultam az elmúlt időszakból. Meg kellett találnom önmagam és én egy másik önmagamra bukkantam. Most nagyon jól vagyok ebben az új világomban és ehhez hozzásegített ez a 14 hónap. Ehhez persze szükség volt pszichológus segítségére is, akihez hetente jártam és nagyon jót is tett. Olyannyira, hogy kértem engedélyt arra, hogy visszajárhassak Baracskára, további foglalkozásokra. Azt hiszem, ilyet előttem még senki nem tett. Számomra odabent ez egy fontos program volt és még nem vagyok az utam végén. Sok önismeretre van még szükségem…”

A Bors teljes exkluzív interjúja ide kattintva érhető el.

Borítókép: Galambos Lajost a kiszolgáltatottság viselte meg a legjobban a börtönben (Fotó:Szabolcs László/Bors)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.