Gyűjtenek az Árpád hídi áldozatok temetésére

Az áldozat családja a temetés után megmaradt pénzt jótékony célokra fordítja.

2024. 07. 20. 9:11
Borítókép: Halálos baleset az Árpád hídon (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július harmadikán az ámokfutó B. Róbert először ellopott egy taxit, majd az Árpád hídra forgalommal szemben felhajtva okozott balesetet, amelyben két vétlen fiatal életét vesztette. 

Az őrült tempóban hajtó B. Róbert először egy Hyundaijal ütközött, majd egy taxinak és egy Suzukinak is nekiment. A taxiban összesen négyen sérültek meg, őket súlyos állapotban szállították kórházba, míg a Suzukiban utazó, hazafelé tartó fiatal jegyespár, Sz. Mónika és B. Ervin szörnyethaltak. 

Családjuk az eset után teljesen összetört, ugyanis Mónika és Ervin pár nappal a baleset után kötötte volna össze örökre életét: 

– A fiatalok jegyesek voltak, munkájuk mellett aktív közösségi életet éltek, ahol tehették, segítettek. Mónika titkársági referens volt a Belügyminisztérium Köznevelési Helyettes Államtitkárságán, emellett Kárpát-medence-szerte mesemondóként ismerték. Ervin bírósági végrehajtó-helyettesként dolgozott több végrehajtó mellett. Haláluk nagy veszteség családjaik, szakmájuk, közösségeik számára egyaránt – írta posztjában Ervin családtagja. 

A Bors szerint a fiatalokat ismerősök és ismeretlenek is egyaránt gyászolják, így a baleset után nem sokkal gyűjtést is indítottak a családjaiknak. Olyan sokan jelezték a támogatásukat, hogy a család számlát nyitott.

Mivel sokan ajánlottak anyagi segítséget is a temetés, az ügyintézés, valamint a bírósági eljárás és a kártérítési per költségeihez, bankszámlát nyitottunk erre a célra

– tette hozzá a gyászoló férfi, aki azt is elárulta, hogy a családok megható döntésre jutottak a fennmaradó pénzt illetően, ugyanis a szertartások és hivatalos eljárások végeztével a megmaradt pénzösszeget jótékony célokra fordítják, összhangban az elhunytak közösségépítő törekvéseivel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.