Hídvetés, átkelés, robbantás – így nézett ki a Fekete Folyó 2024 gyakorlat + videó

Látványos felvétel készült a gyakorlatról.

Forrás: honvedelem.hu2024. 07. 14. 15:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komplex feladatokat látott el az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred állománya a Fekete Folyó 2024 gyakorlaton – számolt be közösségi oldalán az alakulat. Mint írták, a Tiszai vízi gyakorlótéren a felderítő erők műszaki támogatását biztosították, miközben szakkiképzéseket végeztek Hékéden és Kőröshegyen is.

Amennyiben valakit vonz a katonaélet, de a családja, munkahelye vagy esetleg a tanulmányai miatt nem opció a szerződéses vagy a hivatásos állományhoz való csatlakozás, kézenfekvő lehetőség területvédelmi tartalékosnak jelentkezni. 

Mint arról lapunk is beszámolt, a „Szeretem. Megvédem!” felhívással indult, területvédelmi tartalékosokat toborzó kampány a haza szolgálatába szólítja azokat, akik munkájuk vagy tanulmányaik mellett vállalják azt a többletkötelezettséget, hogy egy összetartó közösség tagjaként hozzájárulnak közvetlen környezetük és ezzel Magyarország biztonságához is. A tartalékosok civil életükhöz igazodva alapvetően hétvégén tudnak részt venni kiképzéseken, gyakorlatokon, felkészítéseken.

Borítókép: Jelenet a hadgyakorlatról (Forrás: honvedelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.