Így folyik a tartalékosok kiképzése a Magyar Honvédségnél + videó

Több területen is számot adtak tudásukról a katonák.

Forrás: honvedelem.hu2024. 07. 15. 15:25
területvédelmi tartalékos, tartalékos, Magyar Honvédség, toborzás, alapkiképzés, kiképzés, katonaság, magyar katona
Fotó: honvedelem.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közeleg a kiképzés vége, járőr típusú vizsgát teljesítettek az MH vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred tartalékos katonái pénteken, a Püspökszilágy kiképző bázis és lőtéren – adta hírül honlapján a honvédség. Mint írták, a szóbeli számonkérés mellett – többek között – tereptanból, vegyivédelmi ismeretekből, harcászatból, egészségügyi alapismeretekből és fegyverkezelésből is értékelték őket kiképzőik.

Forrás: Honvédelem.hu

Amennyiben valakit vonz a katonaélet, de a családja, munkahelye vagy esetleg a tanulmányai miatt nem opció a szerződéses vagy a hivatásos állományhoz való csatlakozás, kézenfekvő lehetőség területvédelmi tartalékosnak jelentkezni. 

Mint arról lapunk is beszámolt, a „Szeretem. Megvédem!” felhívással indult, területvédelmi tartalékosokat toborzó kampány a haza szolgálatába szólítja azokat, akik munkájuk vagy tanulmányaik mellett vállalják azt a többletkötelezettséget, hogy egy összetartó közösség tagjaként hozzájárulnak közvetlen környezetük és ezzel Magyarország biztonságához is. A tartalékosok civil életükhöz igazodva alapvetően hétvégén tudnak részt venni kiképzéseken, gyakorlatokon, felkészítéseken.

 

 

Borítókép: Jelenet a tartalékosok kiképzéséről (Forrás: Honvédelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.