Csaknem negyven kutyát tartott kegyetlen állapotok között egy gyöngyösi nő, egy állat lábát amputálni kellett

Borzasztó állapotban voltak a kennelek, még az elpusztult állatok bomló tetemét is ott hagyta az állatkínzó.

Forrás: MTI2024. 07. 18. 12:50
Fotó: Krizsán Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állatkínzás miatt vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy kutyákat tartó helyi nő ellen – közölte a Heves Vármegyei Főügyészség. A nő 2023 májusában egy gyöngyösi telephelyen 35 különböző fajtájú kutyát tartott. 

Azonban ivóvíz nélkül, hulladék és bomló állati tetemek között, ürülékkel szennyezett kennelekben tartotta őket, az állatok ezért megbetegedtek.

A helyi önkormányzat munkatársai ellenőrzést tartottak a telephelyen, ahol tíz, egészségkárosodástól szenvedő, elhanyagolt külsejű állatot találtak, ezeket elszállították.

A kutyák különböző betegségekben – például méhgyulladásban, szaruhártyafekélyben – szenvedtek, de volt köztük olyan is, amelyiknek a hátsó lábain az izom elsorvadt a víz- és a táplálékhiány miatt. 

Egy yorkshire terrier bal mellső lábát amputálni kellett, mert a csontja eltörésekor nem történt meg a sürgős állatorvosi beavatkozás.

Kiemelték, a vádlott bánásmódja alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását okozza és különös szenvedést okozzon nekik. Vádiratában az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, javasolva emellett, hogy a bíróság a próbaidőre rendelje el a nő pártfogói felügyeletét.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.