Huszonhat macskát zárt be a lakásba a pécsi nő, minden képzeletet felülmúl, ami ott történt + fotók

Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy pécsi nő ellen, aki panellakásában huszonhat macskát tartott brutális körülmények között.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 05. 15. 15:03
a helyszín Fotó: Magyarország Ügyészsége/Dr. Kutas Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Embertelen körülmények között élt a kertvárosi önkormányzati lakásban huszonhat macskával együtt, amelyeknek nem biztosította a megfelelő körülményeket. A macskaürüléket nem takarította fel, nem gondoskodott arról, hogy a macskák ételhez jussanak, enni sem igazán adott nekik – írja az ügyészség. 

Mivel be voltak zárva, vadászni sem tudtak elmenni, ezért az állatok kórosan lesoványodtak.

Miután elhanyagolta őket, folyamatosan különböző kórokozók, baktériumok támadták meg az állatokat. 

Fotó: Dr. Kutas Tamás

A nő lakbért sem fizetett már évek óta, közüzemi szolgáltatások sem voltak a lakásban, ezért 2023 májusában elrendelték a lakás kiürítését, amikor a vádlott által tartott 26 macskát elszállították.

Fotó: Dr. Kutas Tamás

A macskák közül tizenegy az elszállítást követően – a vádlott által indokolatlanul alkalmazott bánásmód következtében legyengült immunrendszerük miatt – elpusztult.

Az ügyészség a nőt állatkínzás bűntettével vádolja. A fotók a lakás kiürítésekor készültek. 

Fotó: Dr. Kutas Tamás

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.