Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nagyon súlyos következményekkel járhat, ha hagyja meghízni a gyermekét

És itt nem a cukorbetegség a legnagyobb probléma.

Forrás: The Guardian2024. 05. 15. 13:52
Fat,Lazy,Boy,Taking,Fries,From,Plate,Lying,On,Sofa,gyerek,elhízás,lusta,kaja,eszik,fekszik
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak a fele lehet az átlagosnak a súlyosan elhízott gyermekek élettartama, ha később nem fogynak le. Számszerűsítve ez azt jelenti a szakértők szerint, hogy egy súlyosan elhízott négyéves kisfiú várható élettartama mindössze 39 év, ami az Egyesült Királyságban fele az egészséges testtömegű kisfiúkénak – adta hírül a The Guardian

A tanulmány készítői több mint tízmillió ember adataihoz férhettek hozzá a világ minden tájáról, így vizsgálták az elhízást és az ahhoz köthető betegségeket is, így a többi között a 2-es típusú cukorbetegséget és a szív- és érrendszeri problémákat. 

A kutatók arra jutottak, hogy a gyermekkori súlyos elhízás növeli a szívbetegség és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának valószínűségét. Egy négyéves, súlyosan elhízott gyermeknél 25 éves korára több mint a negyedével, 35 éves korára pedig 45 százalékkal nagyobb eséllyel alakul ki 2-es típusú cukorbetegség.

Urs Wiedemann, a csapat tagja úgy látja, emiatt az elhízást életveszélyes betegségnek kell tekinteni. Hozzáfűzte, rendkívül fontos, hogy ne várjunk a cselekvéssel a cukorbetegség vagy egyéb figyelmeztető betegségek megjelenéséig. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.