Közel tízmilliárd forinttal támogatja az állam az Erzsébet-táborokat

A gyerekek szimbolikus díjért kapnak teljes ellátást, közel egy héten át.

2024. 07. 29. 17:03
Zánka, 2023. július 18.
A Zánkai Erzsébet-tábor heti sportnapja a strandon 2023. július 18-án. A budapesti atlétikai világbajnokság jegyében a Budapest 2023 Zrt. ingyenes belépõjegyeket ajánlott fel az Erzsébet-táboroknak, amelyeket a balatoni, tábori sportbajnokságok gyõztesei vehetnek át hétrõl hétre a sportnapokon.
MTI/Katona Tibor
Fotó: Katona Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa legnagyobb és legkomplexebb államilag támogatott táboroztatási programja az Erzsébet-táborok, ahol 2012 óta 2024 végéig 1,4 millió táborozó vehet részt – hangsúlyozta hétfői zánkai sajtótájékoztatóján a kultúráért és innovációért felelős miniszter.

Hankó Balázs a tudomány napja alkalmából rendezett hétfői tematikus tábornapon tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a táborozókat a magyarságtudat, a sport, a kultúra, a tudomány szeretete és a lelkiség tartja össze.  

A miniszter kiemelte 

idén 9 milliárd forinttal támogatta az állam az Erzsébet-táborokat, hozzátéve, hogy az idei nyáron több mint 40 ezer gyermek nyaralhat a zánkai, a fonyódligeti és az erdélyi táborban összesen.

A tábor teljes díja a gyerekek számára egy jelképes összeg, mindössze ezer forint. Ezért a gyerekek teljes ellátást kapnak – szállást, étkeztetést, egészségügyi gondoskodást és az összes programon részt vehetnek.

A tábor hatodik, vasárnaptól péntekig tartó nyári turnusában háromezren vesznek részt. Összesen tíz turnus van. 

Pénteken amint elmennek a táborozók, a családosoké a főszerep, nekik is színes programokkal kedveskednek, és természetesen ők is teljes ellátásban részesülnek, nekik se kell többet fizetni ezer forintnál.

A tárcavezető hozzáfűzte, hogy mintegy háromezer külhoni magyar fiatal is érkezik idén nyáron a Balatonhoz táborozni. – Az Erzsébet-táborokban a gyermekek biztonságát felkészült felügyelet és professzionális védelmi rendszer biztosítja – mondta. 

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy korábban a jelentős állami támogatásnak köszönhetően újíthatták fel a táborhelyeket. – Az egyházi háttér lehetővé teszi az értékek képviseletét és közvetítését – mondta.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MTI/Katona Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.