Mintegy száznyolcvan településen veszik fel a harcot a szúnyogok ellen

Az eddigi gyérítéseknek most érezhetjük az eredményeit.

2024. 07. 29. 14:44
Miskolc, 2017. június 6.
A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársa szúnyogirtó vegyszert permetez Miskolc határában a Juhdöglõ völgyi-tónál 2017. június 6-án. A földi biológiai irtás környezetbarát, a vegyszert a szúnyoglárva tenyészõhelyén közvetlenül a rovarok élõhelyére permetezik, amely a szúnyoglárva elpusztítását követõen teljesen lebomlik, ezért a környezetet nem károsítja.
MTI Fotó: Vajda János
Fotó: Vajda János
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés a héten; a feladatot végző járművek az esti és az éjszakai órákban dolgoznak – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn a weboldalán.

Azt írták, hogy a Dráva mentén, Komárom, Dunaújváros, Szekszárd és a Csepel-sziget térségében, a főváros Duna menti kerületeiben, a Velencei-tónál, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye több településén védekeznek a kifejlett szúnyogok ellen. Hozzátették, hogy a Szigetközben néhány helyen az elmúlt héten a szeles időjárás miatt elmaradt kezeléseket pótolják a szakemberek. 

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a folyók áradását követően mostanra sikerült csökkenteni a szúnyogártalom mértékét, ami a Dunántúlon volt a legjelentősebb. 

A szakemberek az árterületeken biológiai lárvagyérítést, míg a lakott településrészeken a kifejlett szúnyogok elleni kémiai kezeléseket alkalmaztak. A szúnyoggyérítéshez használt készítmény az alacsony dózisnak köszönhetően emberekre, háziállatokra nem jelent veszélyt – jegyezték meg.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MTI/Vajda János)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.