Magyar Péter végighazudta a kampányt, majd ma beült az Európai Parlamentbe + videó

Magyar Péter lényegben végighazudta az európai parlamenti mandátumokért zajló választási kampányt, hiszen korábban gyakorlatilag minden nap elmondta, hogy esze ágában sincs beülni az unió döntéshozó testületébe. Most mégis ott van az alakuló ülésen.

2024. 07. 16. 14:21
Magyar Péter, a magyarországi Tisza Párt Európai Parlamenti képviselője Fotó: Hatlaczki Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tisza Párt alelnöke tavasszal, a választási kampány idején még tucatnyi interjúban és nyilatkozatban kijelentette, hogy esze ágában sincs beülni az Európai Parlamentbe, sőt nemegyszer azzal kérkedett: a jövőben a „piacról fog megélni”. Magyar Péter ezzel szemben ma már ott ült az EP alakuló ülésén, ami ékes bizonyítéka annak, hogy számára csak a pénz és pozíció volt a fontos, a választást megelőző hetekben, hónapokban pedig tudatosan megtévesztette a szavazókat.

De nézzük, korábban miket is mondott Magyar, aki egyébként a Tisza Párt európai parlamenti listáját vezette!

– Az Európai Parlamentbe biztos, hogy nem ülök be – bizonygatta például a Telexnek adott áprilisi interjúban. A Blikknek szintén akkoriban nyilatkozva részletesebben is kifejtette, hogy miért az említett módon tervezi a jövőjét: „Azt tartanám logikusnak, hogy én vezessem majd a Talpra Magyarok Mozgalom (TMM) által támogatott pártlistát az EP-választáson, de erről majd a pártunk és a partnerpárt dönt közösen. Ugyanakkor nincs ambícióm arra, hogy európai parlamenti képviselő legyek, én 2026-ig, az országgyűlési választásokig itthon szeretnék dolgozni, hogy visszavegyük a hazánkat”. 

Egy mezőhegyesi fórumon már arról beszélt, hogy bár ő fogja vezetni a pártja listáját, de nem megy ki Brüsszelbe: „Ezt megígérhetem! Itthon fogok dolgozni azért, hogy minél előbb kormányváltás legyen Magyarországon”.

Áprilisban, egy Sarkadon tartott fórumán Magyar a közösségépítésben játszott szerepére hivatkozva azt állította, a listavezetősége nem jelenti, hogy Brüsszelbe teszi majd át a székhelyét: „Én fogom vezetni ezt a listát, de én nem tervezem, hogy kimegyek Brüsszelbe, nyilván most a nevem miatt az esetleg hasznos. Én szeretnék itthon dolgozni június után is, és építeni ezt a közösséget”.

Azt is érdemes felidézni, hogy Magyar a kampány során számos alkalommal méltatta a Tisza Párt leendő EP-képviselőit, ám magát egyszer sem említette e pozíció potenciális várományosaként.

Ezzel szemben alig néhány nappal a június 9-i választások után Magyar Péter már arról győzködte a támogatóit, hogy feltétlenül ki kell mennie Brüsszelbe, s hogy havonta körülbelül nyolc nap kint tartózkodást venne igénybe az EP-képviselői munka, amit egyébként korábban kamu állásnak titulált. 

Eredeti szándékainak leplezésére színjátéknak is beillő szavazást rendezett Magyar a közösségi oldalán. Ebben látszólag a szimpatizánsaira bízta a hogyan továbbról szóló döntést, de nagyjából féltucatnyi érvet sorolt fel amellett, hogy fel kell vennie az EP-mandátumot. Ellenérvként mindössze azt említette: sok követője nem szeretné, hogy kimenjen. Nem meglepő, hogy a szavazás Magyar elképzelésének kedvezően zárult, s a politikus június végén erre hivatkozva is vette fel az EP-mandátumát.

Sorozatunk következő részeiben felidézzük, hogy a Tisza Párt alelnöke korábban milyen szavakkal, megállapításokkal illette jelenlegi, brüsszeli munkahelyét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.