Olimpiai legendák elevenednek meg a Margitsziget különleges párafilmjében + videó

A nem mindennapi látványosságot az olimpia végéig szinte minden nap meg lehet tekinteni.

2024. 07. 23. 16:24
Forrás: Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Margitsziget ikonikus, közismert szökőkútjának vízpárájában találkozhatunk minden idők legnagyobb magyar olimpiai bajnokaival. A Magyar Olimpiai Bizottság és a Budapesti Közművek rendhagyó együttműködését már az első napokban rengetegen csodálták meg – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Budapesti Közművek Nonprofit (BKM) Zrt.

Egerszegi Krisztina, Balczó András, Benedek Tibor, Papp László és sok más olimpiai bajnokunk győzelmeit segíti felidézni a margitszigeti zenélő szökőkút vízpárájára vetített film,

amely hétköznaponként és vasárnap, 21.50-kor tekinthető meg, egészen az olimpia végéig. A párafilmet augusztus 11-ig a helyszínen vagy az interneten, online közvetítésen is meg lehet nézni. Emlékezetes fényképek mellett még videórészletek is megjelennek ezen a különleges mozivásznon.

Fotó: Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.

A különböző sportágak magyar olimpiai bajnokai, mint Egerszegi Krisztina, Papp László, Balczó András és Benedek Tibor bár más korban tették büszkévé a magyarokat, egyben azonban hasonlítottak, kemény munkával, a nehézséget leküzdve érték fel a dobogó csúcsára.

Így például Egerszegi Krisztina tizennégy évesen nyerte az első olimpiai aranyérmét 200 méter háton, és – habár csak huszonkét éves koráig úszott – három olimpián öt aranyérmet szerzett. Háromszor állhatott fel az olimpiai dobogó tetejére Papp László, Balczó András és Benedek Tibor is.

Borítókép: A párára vetített kép (Fotó: Facebook/ Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.