Több százezer olimpiai jegy eladó még, egyelőre a megnyitó sem telt házas

Alig pár nappal a párizsi olimpia kezdete előtt még mindig vannak jegyek, amiket nem adtak el, lehet még belépőt kapni a nyitóünnepségre és a világ egyik legjobban vár eseményére, a 100 méteres síkfutás döntőjére is. A szervezők közlése alapján jelenleg öt-hatszázezer jegy vár még gazdára.

2024. 07. 23. 9:51
Párizsban minden az olimpiáról szól
Párizsban most minden az olimpiáról szól Fotó: MTI/EPA/Teresa Suárez
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi játékokon a legtöbb szabad jegy a focimeccseken maradt meg, de ezúttal több helyszínen van még belépő, így az úszásra, evezésre, rögbire és a tornára is – írta meg az Origó.

Egyelőre nincs telt ház a megnyitón sem 

Jelen állás szerint négyezer jegy elérhető a megnyitóra, amelyet a Szajna partján rendeznek majd július 26-án, péntek este. Erre az eseményre 90 euró volt a legolcsóbb belépő, de ennek a tízszereséért is kínálnak most jegyeket. Az árak mondjuk még így is alacsonyabbak, mint a 2012-es londoni olimpián voltak. Londonban 250 ezer jegy maradt a szervezőkön, ezek főként futballmeccsekre szóltak, de Rióban egymillió jegyet nem sikerült eladni.

 

Az olimpia idején drágább a tömegközlekedés

Tony Estanguet, a párizsi szervezők vezetője mindenkit megnyugtatott, hogy 8,8 millió jegyet eladtak, ezzel pedig az anyagi célokat el is érték. Azt is elárulta, hogy sok jegyet csak az utolsó pillanatban dobtak piacra, hiszen az ülésrend csak a felkészülés végére alakult ki pontosan.

Estanguet arról is beszélt, hogy nem tarja etikátlannak, hogy az olimpia idejére kétszer annyiba kerül a tömegközlekedés Párizsban, mint átlagosan, mert a helyi lakosok továbbra is régi áron vehetnek bérleteket, és valahogy ki kell fizetni, hogy a tömegközlekedés 15 százalékkal megnövelt intenzitáson pörög majd a játékok ideje alatt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.