Több helyen is dugó van az M7-esen, a 7-es főutat is lezárták

Helyzetjelentés az utakról kedd délután.

2024. 07. 23. 17:38
illusztráció Fotó: Krizsán Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Velence térségében – közölte az Útinform. Több gépjármű ütközött össze, emiatt a 45-ös kilométernél a belső sávot lezárták,

négy-öt kilométeres a torlódás.

Szintén az M7-es Budapest felé vezető oldalán egy kamion vesztegel. A 221-es kilométernél lévő Nagykanizsa–Zalaegerszeg–Gyékényes csomópont lehajtó ágát műszaki hiba miatt tartja fel a jármű. A következő lehajtási lehetőség az a 206-os kilométernél lévő Nagykanizsa-kelet csomópontnál van.

Folytatják a hídkarbantartási munkákat M7-es autópálya mindkét oldalán a Kőröshegyi völgyhídon, a 120-as és a 123-as kilométer között, ahol a forgalom elől elzárták a belső sávot. Budapest felé a munkavégzés mögött a 124-es kilométernél egy műszaki hibás jármű is akadályozza a forgalmat, 

emiatt két kilométeres torlódás alakult ki.

A 7-es főút Balatonőszöd és Balatonszárszó közötti szakaszán két személyautó karambolozott – jelentette a katasztrófavédelem. Az egyik jármű az oldalára borult. A műszaki mentést végző balatonboglári önkormányzati és balatonföldvári önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. A mentők is a baleset helyszínén vannak, ahol teljes szélességében lezárták az utat a 127-es kilométernél.

A Balaton-felvidéken javában tart a hagyományos Művészetek Völgye fesztivál. Emiatt a 77-es főúton, Kapolcs és Vigántpetend átkelési szakaszán erős gyalogos és járműforgalomra lehet számítani a hétvégéig. A rendezvény ideje alatt a hét és fél tonna össztömeg feletti teherautókat a Pula–Halimba–Zalahaláp–Tapolca útvonalra terelik.

Kidöntött egy villanyoszlopot és megrongált egy gázcsonkot egy személyautó a Zala megyei Cserszegtomaj határában, a Sümegi úton. A műszaki mentést végző keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, és a gázömlés miatt százméteres sugarú körben biztonsági zónát jelöltek ki. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A helyszínre érkeztek a gáz- és az áramszolgáltató munkatársai is.

A 75-ös főúton, Bak térségében egy kamion árokba hajtott. A 32-es kilométernél a főutat a sérült jármű teljes szélességében elfoglalja. Aki teheti, Pölöske felé tud kerülni.

Összeütközött két személyautó Mezőkövesd közelében, a 331-es főúton, az M3-as autópálya fölött vezető felüljárón. A balesetnél a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. Az érintett útszakaszt félpályán lezárták.

Villanyoszlopnak csapódott egy motorkerékpár Enesén, a Petőfi Sándor utcánál. A csornai hivatásos és enesei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon a forgalom irányítás mellett, váltakozva halad.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/ Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.