Újra kellett éleszteni egy fürdőzőt az egyik balatoni strandon

Megszólaltak a mentők és a rendőrség is az esettel kapcsolatban.

2024. 07. 18. 17:47
Mentőhelikopter (Fotó: MTI/Katona Tibor)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyszínre több mentőegység is érkezett, amelyek megkezdték az újraélesztést. A Mosthir.hu szerkesztője szemtanúja volt az egységek gyors érkezésének. A portál helyszíni információi szerint

egy idős német férfit kellett újraéleszteni, aki a vízben lett rosszul. A helyszínre mentőhajó és mentőhelikopter is érkezett.

A lap újságírója úgy tudja, hogy a vízben rosszul lett férfira egy szintén strandoló nő lett figyelmes, aki segítséget hívott. Miután többen a partra juttatták, azonnal megkezdték az újraélesztést, ezzel is nagyobb esélyt adva a szakembereknek arra, hogy megmentsék a szerencsétlenül járt férfi életét.

Forrás: Mosthir.hu

A portál úgy tudja, hogy a férfi újraélesztése végül sikerrel járt, a mentősök kórházba szállították.

 

Megszólaltak a mentők és a rendőrség is

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mosthir.hu kérdésére azt közölte: kollégáik a mentőszolgálatnak a helyszínre történő be, illetve a kijutásban segédkeztek, rendőri intézkedésre nem került sor.

A portál megkeresésére a mentőszolgálat is válaszolt.

A helyszínről sikeres újraélesztést követően egy idős férfit szállítottak bajtársaink kórházba

– írták.

Korábban tragédia is történt a Balatonnál, amikor egy vízibicikliző társaság egyik fiatal tagja vesztette életét Siófoknál. A víz alá merült fiatal testét a vízi mentők búvára a körülményekhez képest gyorsan a felszínre hozta és a fedélzeten megkezdték az újraélesztést. Tájékoztatásuk szerint mentőt is riasztottak, de a közös erőfeszítés ellenére nem sikerült a fiatal életét megmenteni.

A rendőrség megelégelte a tragédiák sorozatát, és a Facebookon szólt a strandolókhoz, mivel mindössze pár nap alatt már a harmadik áldozatát szedte a felelőtlenség a Balatonon.

 

A rendőrség felsorolt néhány nagyon fontos szabályt, amelyek betartásával elkerülhetők a hasonló súlyos balesetek és tragédiák:

  • Ha nem tudsz úszni, kerüld el a mély vizet, helyette hűsölni válaszd a sekély, parti sávot!
  • A SUP, a vízibicikli és a többi fürdőeszköz nem azért van, hogy pótolja az úszni tudásod!
  • Hiába vagy biztos a dolgodban, a bajban egy mentőmellény az életed mentheti meg. Ha nincs sajátod, kérj a bérlés mellé!
  • Az erős szélben elsodródó eszközeid nem érnek meg annyit, hogy az életed kockáztasd értük. A biztonságodhoz ragaszkodj, ne a játékaidhoz!
  • Ha csónakkal, vízibiciklivel vagy bármi mással elsodródsz, maradj az eszköznél. Sokkal nagyobb, mint ami belőled kilátszik a vízből, így könnyebb is lesz megtalálni a bajban!
  • Az extrém meleg még az egészséges szervezetet is megterheli, így váratlanul is találhatod magad olyan helyzetben, ahonnan egyedül már nincs visszaút! Ne becsüld alá a veszélyeket. Ha fürdőzni indulsz, kerüld a hőcsúcsokat, kerüld az alkoholt, és felhevült testtel semmiképp se ugorj a vízbe!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.