Veszélyes ott hűsölni, kiderült, mitől zöldült be a szökőkút a belvárosban

Van egy kis havária, most tényleg ne engedje a gyereket a szökőkútba játszani.

Forrás: Heol2024. 07. 31. 15:43
Eger, 2022. június 27.
Szökõkútban frissíti magát egy férfi a hõségben az egri Dobó téren 2022. június 27-én. Ezen a napon életbe lépett az országos tisztifõorvos által elrendelt harmadfokú hõségriasztás.
MTI/Komka Péter
illusztráció Fotó: MTI/Komka Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bealgásodott a szökőkút Egerben, a Dobó téren – adta hírül a Heol. Kedd délelőtt a Városgondozás Eger Kft. munkatársai már tisztították a kutat. 

Ilyen mértékű algásodást még soha nem tapasztaltak a cég munkatársai. Ráadásul gyorsan, néhány nap alatt bezöldült a szökőkút

– részletezte a portálnak Eged Renátó ügyvezető. Beszélt arról is, hogy a hirtelen algásodás oka feltehetően az intenzív napsütés lehet, de azt pontosan nem tudják, hogy mitől lett ennyire gyors a jelenség. 

Hozzáfűzik, a szökőkutakban egyébként amúgy sem lehet fürdeni, sőt, az kifejezetten tiltott, azok vize ugyanis nem szűrt, csak forgatják, és nem csak algát, 

vegyszereket, állati ürüléket is tartalmazhatnak.

Ennek ellenére Egerben is gyakran engedik a gyerekeket a szökőkutakba, nem veszik figyelembe, hogy a Dobó téri kút környékén gyakran megfordulnak hajléktalanok is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.