A magyar börtönkörülményekről panaszkodott az embervadászattal vádolt egyik szélsőbaloldali aktivista ügyvédje

Ismét az ártatlanokat megverő Antifa-aktivista érdekében lobbizik a nyugati sajtó.

2024. 08. 02. 13:19
Borítókép: A szélsőbaloldali Antifa-csoportok tagjai tüntetnek (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A türingiai szélsőbaloldali aktivistának, Maja T.-nek továbbra is börtönben kell maradnia Magyarországon – számolt be a Die Tageszeitung az online megjelent cikkében.

A Mandiner szerint, a budapesti ügyészség a lapot arról tájékoztatta, hogy a felfüggesztett büntetés ellen benyújtott fellebbezése sikeres volt, a döntés pedig október végéig érvényes.

A bíróság ugyanis első fokon úgy döntött, hogy az Antifa-aktivista 30 millió forint (76 ezer euró) óvadék ellenében és azzal a feltétellel szabadulhat, hogy havonta egyszer jelentkezik a rendőrségen. 

A hét eleji újabb tárgyaláson a bíróság szintén a házi őrizet ellen döntött. Ez ellen fellebbezés van folyamatban – mondta el a lapnak T. ügyvédje, Sven Richwin. Ennek ellenére Richwin azt mondta:

Az a benyomásom, hogy Maját előzetes letartóztatásban akarják tartani.

Richwin Maja T. budapesti magánzárkában való fogva tartása kapcsán azt mondta, minden félelmünk valóra vált.

Mindeközben emberi jogi szervezetek többször bírálták a magyar börtönökben uralkodó körülményeket, annak ellenére, hogy korábban az embervadászatban részt vett szélsőbaloldaliak fogva tartásának körülményei miatt a baloldali médiumok által kialakult rágalomhadjáratot csitítandó a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága bejárást tartott a sajtó munkatársai részére. 

Mint ismert, 2023. februárjában, a kitörésnapi megemlékezéshez (szélsőjobboldali körökben becsület napjaként emlegetik) kapcsolódóan a nyugati antifa-szélsőbaloldali mozgalommal összefüggésbe hozott antifasiszták felfegyverkezve a nekik nem tetsző ruhát viselő járókelőkre támadtak Budapesten utcáin. Az áldozatokra csoportosan, hátulról támadtak a szélsőbaloldali aktivisták, a megvert emberek súlyos sérüléseket szenvedtek. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.