Balatoni szerelmesek tragédiája: nem halt meg a megmentő

Nyilatkozott a megmentő édesapja.

Forrás: Bors2024. 08. 07. 12:47
Fotó: Mohai Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt egy fiatal férfi, miután kimentette a barátnőjét a Balaton mély vizéből július 27-én – számolt be még korábban lapunk a Sonline cikke alapján. A helyi hírportált megkereste egy szemtanú, aki szerint a fiatalember a barátnője segítségére indult, mivel a nő bajba került a balatonlellei strand egy mélyebb részén. A férfi megmentette barátnője életét, de közben elmerült, és vízbe fúlt. A Bors elérte a férfi édesapját, aki azonban azt mondta: fia nem halt meg. 

A 18 éves hegyszentmártoni férfi kimentett két embert a vízből, de nem ő volt a szerelmespár férfi tagja és nem ő vesztette életét.

Az apa elmondta, hogy fia, Attila, akinek a halálhírét keltették, aznap két barátjával utazott le Balatonlellére, ahol észrevették, hogy a vízben komoly bajba került egy férfi és egy nő, akik nem tudtak a vízpartra jutni. 

Fia és barátai ekkor azonnal cselekedtek, és a fiatal pár után ugrottak, majd a partra vonszolták az eszméletlen férfit és az alélt lányt.

Bár a hős fiatalok mindent megtettek, hogy segítsenek a páron, és a mentők majdnem egy órán keresztül harcoltak az életéért, sajnos a férfit már nem lehetett megmenteni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.