Folytatódik a területvédelmi tartalékosok bevonulása és kiképzése

Erre az évre eljutott odáig a tartalékosképzés, hogy készen áll nagyobb létszámú tartalékos állomány fogadására és kiképzésére is.

2024. 08. 26. 18:08
Fotó: Schöff Gergely / HM Zrínyi Kft.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a területvédelmi tartalékosok bevonulása és kiképzése, Gödöllőn 86-an kezdik meg az összevont öthetes kiképzést – mondta a Magyar Honvédség Területvédelmi Erők Parancsnokságának parancsnoka hétfőn. 

Forrás: Schöff Gergely/HM Zrínyi Kft.

Drót László dandártábornok a Magyar Honvédség területvédelmi feladatokat ellátó szervezeti egységének székhelyén, Gödöllőn a területvédelmi tartalékosok bevonulásának napján elmondta: a most elkezdett kiképzés végén a kiképzettek különböző katonai feladatok ellátására lesznek alkalmasak.

Fotó: Schöff Gergely/HM Zrínyi Kft.

Megemlítette, hogy a még júniusban a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által elindított Szeretem, megvédem! elnevezésű toborzókampány hatására nagy érdeklődés alakult ki a területvédelmi tartalékos szolgálat iránt. Országszerte 21 helyőrségben tartanak jelenleg kiképzést a bevonult tartalékos katonáknak, többi között Gödöllőn is – fűzte hozzá Drót László.

Fotó: Schöff Gergely/HM Zrínyi Kft.

A dandártábornok emlékeztetett: a honvédség még 2017-ben kezdte meg a tartalékos állomány rendszerének felállítását. A múlt évben megalakult hét területvédelmi tartalékos ezred, kötelékükben 21 zászlóalj teljesít szolgálatot országosan. Kiemelte: 

erre az évre eljutott odáig a tartalékosképzés, hogy készen áll nagyobb létszámú tartalékos állomány fogadására és kiképzésére is. 

Ifjabb Schóbert Norbert, aki a gödöllői bevonulási napon szintén csatlakozott a területi tartalékosokhoz, a bevonulók előtt újonc honvédként azt mondta: „nagyon tiszteletreméltó, hogy csatlakoztok a tartalékosokhoz, én is részt fogok venni a kiképzésben, és nagyon büszke vagyok arra, hogy ezt az egyenruhát viselhetem.”

Borítókép: Tartalékos bevonulók Gödöllőn (Forrás: Schöff Gergely/HM Zrínyi Kft.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.