Kitüntették a Magyar Honvédség olimpikonjait

A miniszter köszöntötte a sportolókat.

2024. 08. 28. 17:48
Olimpia 2024, Magyar Honvédség, katona olimpikonok, olimpia díjátadás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindig csodálatos dolog magyarnak lenni, egy ilyen olimpia után pedig különösen csodálatos – jelentette ki a honvédelmi miniszter a XXXIII. nyári olimpiai játékokon részt vevő katona sportolók tiszteletére tartott ünnepségen.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf felidézte: Párizsban Magyarország 14. helyezett lett összetettben, az olimpiák történetében a legjobb tízben van, a lakosság számarányát tekintve pedig a második az országok listáján.

Ezen az olimpián huszonkét sportágban 180 magyar sportoló indult. Tizenkilenc érmet szereztünk: hat aranyat, két ezüstöt és hat bronzot, összesen hét sportágban

– sorolta a miniszter.

A tárcavezető felhívta a figyelmet: a Magyar Olimpiai Bizottság elvégezte az értékelést, és az előre lefektetett szabályrendszernek megfelelően honorálta is a teljesítményt. Mindenki, aki katonaként nyújtott az olimpián teljesítményt, egyszeri és azonos összegű juttatást kap – jelentette be.

Olimpia 2024, Magyar Honvédség, katona olimpikonok, olimpia díjátadás
A Magyar Honvédség Sportszázadának olimpiai résztvevő állománya (Forrás: Honvédelem.hu)

Mint mondta, a sportszázad katonái kiválóan teljesítettek, és a Magyar Honvédség büszke rá, hogy az olimpiai érmesek közül sokan ezt katonai minőségben tették. 

A miniszter külön kiemelte Siklósi Gergely őrmester egyéni teljesítményét: miután a rendfokozat betöltéséhez szükséges tanulmányait befejezi, soron kívül hadnagyi kinevezést kap.

Böröndi Gábor László vezérezredes az ünnepségen arról beszélt, hogy az olimpián részt vett honvédek olyan példaképekké váltak, akiket követni kell: összefogják és lelket adnak a hadseregnek, ezen keresztül pedig Magyarországnak is. Mint fogalmazott,

az egyenruha összeköt minket, nagyon tiszteljük az önök teljesítményét, és nagyon tiszteljük önöket. Ez a közös bennünk mindannyiunkban, a hazánkat szolgáljuk.

Az ünnepi beszédek után a honvédség olimpiai résztvevői átvették kitüntetéseiket.

Borítókép: Siklósi Gergely olimpiai érmes őrmester és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.