Lövöldözött és karddal fenyegetőzött az albérlő

Fegyveres garázdaság és kábítószer birtoklása miatt is elítélték.

Forrás: MTI2024. 08. 15. 14:14
börtön, rab, fegyház
Illusztráció Fotó: pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három év felfüggesztett börtönre ítéltek jogerősen egy vádlottat, aki alkoholt fogyasztott, majd karddal, valamint gáz-riasztó fegyverrel rendbontó módon viselkedett az utcán, és a rendőri intézkedésnek is ellenszegült – közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

A vádlott 2023. december 4-én a bérelt lakásában az ismerősével alkoholt fogyasztott, majd kiment a lakás erkélyére, és köznyugalmat zavaróan kezdett hangoskodni, valamint a kezében lévő gáz-riasztó fegyverrel több lövést adott le. Ezt a férfi alsó szomszédja, valamint a kertben tartózkodó főbérlője is észlelte. Nem sokkal később a vádlott egy karddal lement a kertbe, ahol a főbérlő felszólította őt, hogy vigye vissza a kardot a lakásba, ám a vádlott ennek nem tett eleget, a karddal és egy gáz-riasztó fegyverrel távozott az ingatlanból.

Mivel az utcán a terhelt kabátja alól kilógott a kard tokja és markolata, mellénye alól pedig kilátszott a gáz-riasztó fegyver, egy járőr megállította, és kérdőre vonta.

A vádlott zavartan viselkedett, majd gáz-riasztó fegyvere irányába nyúlt. Ekkor a rendőrjárőr egy figyelmeztető lövést adott le, valamint a vádlottal szemben testi kényszert és gázspray-t alkalmazott, majd előállították a Budaörsi Rendőrkapitányságra.

A törvényszék a vádlottat fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében és kábítószer birtoklásának vétségében mondta ki bűnösnek. Egy év börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették, továbbá a bíróság a próbaidőre elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.