Majdnem egy újabb halálos tragédia történt az Ozora Fesztiválon

Egy kültéri illemhelyen próbálhatott véget vetni az életének egy fesztiválozó.

2024. 08. 06. 19:19
Ozora Fesztivál, Ozora, Dádpusza, tűzeset, Ozora baleset, Ozora drog, kábítószer
Fotó: Mohai Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kábítószer hatása alatt állhatott az a férfi, aki tűzbe ugorva lett öngyilkos az Ozora Fesztiválon – nyilatkozta lapunknak egy, a rendezvényen dolgozó nő. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a kedden véget ért fesztivál sajnos nem csak a kulturális programjai miatt volt közbeszéd tárgya, ugyanis a rendezvényen égési sérüléseket szenvedett egy résztvevő, amibe belehalt a kórházban. 

Lapunknak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) is megerősítette a baleset tényét, és hozzátették, körülményeit még vizsgálják. Névtelenül nyilatkozó forrásunk szerint a tragédia a fesztivál megnyitó napján történhetett, ugyanis aznap teljesen lezárták a rendezvény területére vezető utat, csak egyféleképp lehetett bejutni a helyszínre.

Ozora Fesztivál, Ozora, Dádpusza, tűzeset, Ozora baleset, Ozora drog, kábítószer
Az Ozora Fesztivál tábortüze (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Árusként dolgozó forrásunk hozzátette, majdnem történt egy másik tragédia is a rendezvényen. Elmondása szerint a szórakozók között rohamosan terjedt a rémhír, miszerint egy kültéri vécében valaki öngyilkosságot kísérelt meg, és miután nagy nehezen kimentették onnan, később zuhanyozás közben késével végzett magával. Az ügyben megkerestük a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, amely megerősítette: 

a fesztiválon egy külföldi állampolgár sérülést okozott magának egy vágóeszközzel,

 de nem halt meg, a rendőrök a mentőszolgálat munkatársaival kórházba szállították.

A dolgozó szerint a fesztiválon elterjedt a rémhír, hogy további két ember életét veszítette, de ezt a rendőrség lapunk kérdésére szerencsére megcáfolta. Azonban kiemelték: a fesztivál ideje alatt folyamatos, fokozott ellenőrzést hajtottak végre, amelyben több kábítószer-terjesztőt és -birtoklót szűrtek ki a résztvevők közül. Mindegyikőjük ellen büntetőeljárás indult a Sárbogárdi Rendőrkapitányságon – tették hozzá. 

Az árus beszámolója alapján nem meglepő a fokozott hatósági ellenőrzés, ugyanis

szerinte a fesztiválon kimondottan népszerű kábítószer a marihuána, az LSD és a „gomba”. 

Emlékezetes, az Ozora Fesztiválról a 2012-ben történt rendőrségi razziát követően terjedt el, hogy a rendezvényen gyakori a droghasználat.  A köztudatban azóta is ez a kép él a fesztiválról, pedig a világhírű előadókat felvonultató rendezvény számos kulturális és egyéb programot kínál. A halálesetről közölt cikkek megjelenése után – feltehetőleg éppen ezért – sokan tudni vélték, hogy a nő kábítószer-túladagolás miatt hallhatott meg. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.